Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Praca i zabawa.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chorzów/Bytom

Domyślnie

Witam!.
    Raz jeszcze dziękuję Wam wszystkim za Wasze zdania na temat tego reportażu. Następną część postaram się zrobić jeszcze bardziej ciekawą.
    Odpowiadając na pytanie EVERYMANA - to jest tak:
    Światła na dole jest na prawdę nie wiele. Głównym źródłem są nasze lampeczki, a stałe oświetlenie jest w miejscach najbardziej potrzebnych to znaczy tam gdzie istnieje największe ryzyko, a w dodatku elektryka oświetleniowa jest zasilana napięciem 110 V, czyli o połowę mniej niż normalnie. Co do robionych zdjęć to tam na dole nie zmieniam obiektywu / kurz, zapylenie, duża wilgotność/ dlatego już w domu zapinam stałkę N 50/f 1.8 i wspomagam się wbudowaną lampą błyskową. Niestety w jednej torbie muszę pomieścić i jedzenie i coś do picia i potrzebne narzędzia i D 80. Zdjęcia które wstawiłem i tak były robione w czasie kidy kombajn nie był w ruchu. W przeciwnym wypadku nic nie widać na odcinku 2m. Co do karczmy to robiłem fotki / ok. 600 szt./ w różnych ustawieniach Sabinki, ale głównie chodziło mi żeby pokazać jak wygląda trochę zabawy po górniczemu, dlatego wstawiłem akurat te. Myślę że w miarę jasno odpowiedziałem.
    Pozdrawiam - CYMRU.
    D 80 / MB 80 / N 50-f1,8 / S 24-70 f2,8 / N 18-135 f3,5-5.6 / N 70-300 f4,5-5,6VR / SB-800 / VELBON Sherpa 600R / i trochę drobnicy...

Domyślnie

Z mojej strony również dzięki że pokazałeś jak to wygląda od dołu, osobiście nigdy tego nie widziałem od tej strony. Ciężką masz prace SZACUNEK i GRATULACJE za reportaż.

Domyślnie

ja też dołączam swoje uznanie! RESKEPT!
    D40 /Sigma 10-20/ /Kit/ /Sigma 55-200/ /Sigma 24-70 2.8/ /Sb 800/ /Manfrotto/ /Własnoręczna szyna do panoram/

Domyślnie

Bardzo interesujaca seria...wreszcie moge zobaczyc jak to wszystko wyglada na dole.
    D7100 + MB-15,N 18-105 , N 50 1.8 G, T 70-300 VC, SB-700

Domyślnie

pierwszych kilka przypomina MIRa przed spadnięciem do oceanu ale moim zdaniem bardzo ciekawe.

Domyślnie

Witam, tez pracowałem przez jakis czas na dole. Faktycznie pokazałes jak to naprawde wyglada, takie sa warunki, a swiatłA to jak na lekarstwo. Cieszy mnie ze nie ma w tych zdjeciach zadnych upiekszen, to realne odzwierciedlenie warunków pracy górników. Ale ze odwazyles sie wziasc tam swoj aparat?!!! Podziwiam, PEŁEN SZACUN!!!!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chorzów/Bytom

Domyślnie

Witam!.
    No faktycznie trochę się obawiałem o sprzęt jak go zabierałem na dół, ale głównie z tego względu czy nie zniknie zanim przepracuję dniówkę, bo jak wszędzie tak i tu nie brakuje ludzi różnego pokroju. W miejscu gdzie pracuję są nie tylko koledzy z którymi pracuję, ale i z innych oddziałów potrzebni do utrzymania ruchu. Wszystko skończyło się ok.
    Jestem już po rozmowie z moim kierownikiem co do następnej części i jest wszystko na dobrej drodze. Jutro jadę do Istebnej zrobić mały reportażyk z zakładowego kuligu, a w niedzielę idę do pracy i myślę że już przygotuję część zdjęć z podziemia.
    Pozdrowionka - CYMRU.
    D 80 / MB 80 / N 50-f1,8 / S 24-70 f2,8 / N 18-135 f3,5-5.6 / N 70-300 f4,5-5,6VR / SB-800 / VELBON Sherpa 600R / i trochę drobnicy...

Domyślnie

nie zazdroszcze Tym wszystkim którzy tam pracuja - dobrze ze pokazałes szara rzeczywistośc bo wiekszośc z nas mz. nie ma pojecia co to za harówa
    fotki niosa ogromny przekaz , z przyjemnoscia obejrzalem ****

Domyślnie

Ja też się przyłączę do gratulacji, zwłaszcza że mam podobny set w swoim archiwum, ale mój jest dużo gorszy, nie potrafiłem osiągnąć dobrego światła (kompaktem Olympusa :/ ). Jeżeli mogę coś zasugerować na przyszłość, to zawsze uważałem, że dałoby się zrobić górników przy pracy w taki sposób, żeby od razu było wiadomo kto jest kim, bez komentarza. Ja już raczej nie będę miał na to szansy, ale Tobie (a bardziej sobie ) właśnie tego życzę.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów