ktos ma ten monitor?? co o nim sądzicie?? Czy kontrast 800:1 wystarczy ??( jedni podają 800:1 a inni 600:1 nie wiem która wartośc jest właściwa) co innego brać do 2000tyś???
Szukaj
ktos ma ten monitor?? co o nim sądzicie?? Czy kontrast 800:1 wystarczy ??( jedni podają 800:1 a inni 600:1 nie wiem która wartośc jest właściwa) co innego brać do 2000tyś???
Zaraz, zaraz - do czego ci ten monitor potrzebny? Kontrast to w zasadzie parametr bez znaczenia...
do grafiki, czy to jest panoramiczny monitor
[ Dodano: Pią 04 Sie, 2006 ]
do grafiki,
jest panoramiczny
d200 z bandingiem i jakieś tam różne winietujące szkiełka z aberacjami i dystorsjami...
możecie cos ploecić do grafiki a mniej do filmów i gier??
michal22, ten Philips to owszem panoramiczna 20" na matrycy S-IPS i jeśli upierasz się na panoramę to od bidy może być. Grafika to pojęcie szerokie, jeśli jednak masz potrzebę pracy na czymś, co zapewnia jakąś w miarę dobrą zgodność kolorystyczną, to polecam raczej coś z produktów dedykowanych do tego typu zastosowań, np. Nec 1990SXi
Chciałbym monitor głównie do obróbki zdjęć, mniej do filmów i gier
Ten Nec 1990SXi ma długi czas realcji matrycy, czy ni ebędzie smóżył???
michal22, do obróbki zdjęć nic lepszego niż Nec 1990SXi nie kupisz. To jedyny monitor mający jakąkolwiek możliwość sprzętowej kalibracji, w prawdzie tylko podstępem, ale zawsze. Przy edycji zdjęć czas reakcji matrycy kompletnie nie ma znaczenia - to jest istotne tylko w filmach i grach.
przy oglądaniu zdjęć na pewno nie będzie smózył![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
a jak z filmami ?? mocno to widać smóżenie ???
a co kalibracji, to jak kalibrujecie to sprzętowo?? macie swoje kalibratory czy radzicie sobie inaczej ??
Skontaktuj się z nami