Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: zakup D80

Domyślnie

No i niestety tylko to ci pozostaje. Zużycie aparatu jest wprost proporcjonalne do ilości klapnięć migawki, im mniej tym lepiej wiadomo. Jeśli kupujesz od ręki możesz jeszcze parę dodatkowych rzeczy zrobić. Sprawdzić baterie i jej zużycie (D80 wyświetla jak wygląda stan eksploatacji baterii). Wiadomo próbne zdjęcia też mile widziane. Jeśli internet to szukać pewnego źródła czyt. np. to forum

Domyślnie

a takie pytanie, bo tez sie zastanawiam nad zakupem d80 (moze nowej, moze uzywanej tego jeszcze nie wiem)
    jaki przebieg używanej bedzie mowił ze nie jest "zajechana" wiadomo ze im mniej tym lepiej, ale jakies granice pewnie są ?

Domyślnie

Z tym zajechaniem używanych to różnie bywa... Dobrze jest kupić sprzęt (jeśli używany) który jeszcze ma gwarancję, lub przynajmniej zastrzec sobie te 3 dni na przetestowanie sprzętu: zawsze jest czas czy na testy własne, czy na wizytę w dobrym serwisie...
    Nikon D80 to dość udana konstrukcja, chociaż D90 ma przede wszystkim CMOSa. Ale z używanych polecałbym Nikona D200 (teraz majątku nie kosztuje) który jest dużo lepszy od D80.
    Przesiadka z D40 na D80 to ogroma różnica (a na D200 to szok), ale nie zapomnij o dobrym szkle: Nikkor 18-70 to już bardzo przyzwoity obiektyw, zdecydowanie lepszy od 18-135.
    Pozdr. TB.
    2x Fuji S5 Pro; MB-D200, Tokina 12-24 /4; Tamron 17-50 /2.8; Nikkor 18-105 /3.5-5.6 VR; Sigma 70-200 /2.8 APO HSM; Sigma Macro 50 /2.8; Nikon SB-900 i SB-800, Manfrotto, i conieco drobiazgów.

Domyślnie

"Przesiadka z D40 na D80 to ogroma różnica" -z tym samym szkłem?
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    "Przesiadka z D40 na D80 to ogroma różnica" -z tym samym szkłem?
    tak.
    ponieważ samo BODY D80 jest nieporównywanie lepsze niż D40
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

Mam na myśli optyczną przewage. Czyli końcowe zdjęcie bo to o nie chodzi najczęściej. A jak autor pisał nie ma D40 tylko D40x
    Body ok nie wnikam choć dla mnie D40/60 leży w ręce doskonale.
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

aparacik kupiony
    ogólnie stan bdb. widoczne lekkie ślady użytkowania
    zdjęć dość sporo zrobił 23tys.
    no ale co tam, porządny sprzęt to i drugie tyle zrobię.
    czas na testowanie

Domyślnie

udanego testowania i czekamy na pierwsze debiuty
    obiecuję, przeczytam regulamin...

Domyślnie

Ja też stoje przed wyborem używany czy nowy, chyba wchodzi w grę same body. NOwe kosztuje 1500zł , używane body troche drogie patrząc na ich ceny 1200-1400zł. Póki co czekam i obserwuje oferty-sam nie wiem co z tego wyniknie

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów