Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Jaki monopod

Domyślnie Jaki monopod

Szukam jakiegoś monopodu do fotografii sportowej (piłka nożna, siatkówka) "z krzesełka". Na na nim spoczywać D200 + grip + 80-200 2.8 fajnie by było gdyby można było też nim robić w pozycji "stojącej" (mam 188 cm wzrostu). Jakich monopodów używacie i ewentualnie polecielibyście ?

Domyślnie

Ja używam manfrotto 681pro. Mam 185cm wzrostu i na stojaka muszę skracać nogę, wyciągnięty na maks jest za wysoki dla mnie o parę cm.
    Masywny, stabilny, raz użyłem go w celach obronnych i poskutkował wyśmienicie
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

ja sie polasilem i kupilem goldphoto... po roku uzywania (ok 3-4 meczy tygodniowo) pianka na uchwycie jest juz prawie calkiem potargana, gumowa koncowka sie przetarla przez co do srodka nalecialo pelno piachu i ziemi... nogi sie ledwo rozkladaja...
    fakt ze nigdy go nie czyscilem ale widze, ze koledzy po fachu tez tego nie robia z manfrotto a im wszystko super dziala... dlatego jak juz brac to tylko MF
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Domyślnie

Ja używam Manfrotto 679B
    http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=37604
    Pasuje mi. Monopod + głowica + aparat jak na moje 187 cm wystarcza.
    Ostatnio edytowane przez georghe ; 07-01-2009 o 22:56
    Nikon

Domyślnie

Manfrotto 685B, choc tylko 180cm wzrostu (jest jeszcze troche zapasu, wiec pod 188cm moze styknie). Poki co spisuje sie spoko. Pare osob na forum i na stadionach z czyms podobnym tez widzialem i narzekan poki co nie slyszalem.
    Canoniarz, ale milo mu sie pstryka foty w towarzystwie Nikoniarzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeoS Zobacz posta
    Manfrotto 685B, choc tylko 180cm wzrostu (jest jeszcze troche zapasu, wiec pod 188cm moze styknie). Poki co spisuje sie spoko. Pare osob na forum i na stadionach z czyms podobnym tez widzialem i narzekan poki co nie slyszalem.
    fajny ale szukam czegoś znacznie tańszego powiedzmy do 250 zł

Domyślnie

To zeby byl odpowiednio wysoki i wytrzymaly (nie skladal sie), to w Manfrotto bedzie ciezko. U konkurencji pewnie tez za wesolo nie bedzie, a wszelka oszczednosc raczej w tym miejscu sie zemsci (niestety).
    Canoniarz, ale milo mu sie pstryka foty w towarzystwie Nikoniarzy

Domyślnie

mam velbona up-4000. Rozlozony ma ok 170cm, tak ze dla mnie (jakies 185cm wzrostu) jest idealny. Pasuje praktycznie co do centymetra kosztowal jakies 90zl. Stabilny, pianka ciagle na miejscu a juz dobrze ponad rok go uzywam

Domyślnie

Rychu ja mam taki http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...O-POD-600.html

Przy wzroście 188 daje radę, spokojnie stawiałem na nim 500mm i 300-800 a to lekkie szkło nie jest

Domyślnie

Polecam Manfrotto 680B moze niezawysoki ale nawet z 300 i konwerterem zapewnia super stabilnosc, mysle ze i w celach obronnyh da rade
    D300 l MB-D10 l D50 l N 50 1.8 l N 18-55 l N 80-200 2.8 l N 300 2.8 l SB-800 l www.markysz.ownlog.com

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów