takie próby z portretu
Szukaj
takie próby z portretu
Wyostrzyłaś po zmniejszeniu? Szkoda uciętego czubka głowy i brody, to przy takim kadrze raczej nie wypada najlepiej, mnie logo bardziej przyciąga niż twarz i jej szczegóły
Hmmm...
po pierwsze - jest za dużo prawej strony i logo (niepotrzebne?) przyciąga uwagę.
po drugie - odruchowo mój wzrok zatrzymuje się gdzieś między uchem, a nosem. Zamysłem pewnie było kierować uwagę na oko.
po trzecie - przycięta broda. Przycięcie włosów tak nie przeszkadza, ale broda... ja pokazałbym nawet szyję - może to zamiast przycinania zdjęcia z prawej zrównoważyłoby kompozycję.
po czwarte - jest nieostro. Wysokie ISO? Wygląda jakby również to przyczyniło się do utraty szczegółu.
po piąte - myślę, że przydałoby się więcej kontrastu na twarzy.
Tak na szybko to chyba tyle.
Pozdrawiam
to zdjęcie twarzy, czy logo?
wygląda mi na brawurowe ratowanie nieudanej fotki, poprzez jej pół-wyciecie![]()
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
wcale jej nie musiałam ratować
cięcie nie jest przypadkowe, tak mi najbardziej pasowało i jest dużo ciekawsze niż miałabym wstawić tu cały portret...
co do loga, wystawiając gdziekolwiek jakieś moje foto zawsze je podpisuje...
Trochę mało portretu w tym portrecie. Reszta uwag odnośnie już takiego kadru ~ jak wyżej.
Pozdrawiam
D7200
alez nikt nie mówi o popiersiu...
Musisz chłodniej oceniać swoje prace, może jest to ktoś Tobie bliski i po prostu dla ciebie jest to ciekawa praca a dla innych nieznających modela jest J.W.
To powiedz czemu ma służyć to logo i dlaczego ono tu musi być a na innych pracach np na digarcie go nie wstawiasz?
Tak na marginesie to wycięcie takiego loga to 30 sekund pracy jak by chciał ktoś to zdjęcie ukraść więc naprawdę nie mam pojęcia po co ?
Skontaktuj się z nami