Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Tamron 28-75

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pepsi90 Zobacz posta
    Jest sposób na wyhaczenie tamrona (Ale na wersję z silnikiem)
    W euro jest za 1299. Idziesz do sklepu w swoim mieście, płacisz całość(nie wiem jak z ratami) i na drugi dzień idziesz odebrać. Przy odebraniu poprosilem o mozliwosc przetestowania af. Na szybko rozstawiłem statyw i strzeliłem pare zdjec tablicy testowej i osobie, która ze mną była. Trafił mi się dobry egzemplarz za 1 razem. Jeżeliby cos nie grało to zapewniali mnie dzien wczesniej ze bez problemu mozna oddac i zamowic nastepną sztukę. Nie wiem jednak ile jest czasu na zauważenie czy z obiektywem wszystko gra - w sklepie czy np mozna prosic o zamiane po 1 dniu.
    pozdrawiam
    Podejrzewam, że są elastyczni, bo jak kupowałam Sabinkę, to mi pan zasugerował, że lepiej dla mnie będzie jeśli od razu mi nie podbije karty gwarancyjnej. Gdybym zauważyła, że coś jest nie tak, wówczas przychodzę do nich z lampą, a oni po prostu wymieniają mi na kolejny, nowy egzemplarz, bez żadnych kombinacji z gwarancją. Tak mi przynajmniej powiedziano. Z możliwości wymiany nie skorzystałam, bo lampka okazała się być ok i nic z nią robić nie musiałam. Po kilku m-cach poszłam do nich z samymi dokumentami i poprosiłam o pieczątkę.
    Czy taka propozycja padłaby gdybym kupowała obiektyw nie wiem, ale można zapytać.
    D750, D300s, D80, N 18-200 VR, T 12-24/4, T 17-50/2,8, N 35/1,8, N 50/1,8D, T 90/2,8, N 70-300VR, N 24 - 70/2,8, DRF-14, SB-800 i masa starych manuali M42.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mata_Hari Zobacz posta
    Podejrzewam, że są elastyczni, bo jak kupowałam Sabinkę, to mi pan zasugerował, że lepiej dla mnie będzie jeśli od razu mi nie podbije karty gwarancyjnej. Gdybym zauważyła, że coś jest nie tak, wówczas przychodzę do nich z lampą, a oni po prostu wymieniają mi na kolejny, nowy egzemplarz, bez żadnych kombinacji z gwarancją. Tak mi przynajmniej powiedziano. Z możliwości wymiany nie skorzystałam, bo lampka okazała się być ok i nic z nią robić nie musiałam. Po kilku m-cach poszłam do nich z samymi dokumentami i poprosiłam o pieczątkę.
    Czy taka propozycja padłaby gdybym kupowała obiektyw nie wiem, ale można zapytać.
    Bede musial skoczyc do lokalnego Euro i sie spytac jak to u nas jest, bo to moze byc ciekawa alternatywa, zwłaszcza ze prawie nigdzie w okolicy nie maja tych tamronow
    D60, D90, D600 + N18-55 + N24-70 + N50 1.8 + N80 1.8

FB

Domyślnie

Sama jestem ciekawa, bo gdyby poszli na takie rozwiązanie jak przy mojej lampie, to można by ryzykować kupno różnych, "niepewnych" szkiełek, takich jak np. S30 1,4, bo istniałaby możliwość wymiany gdyby coś nie grało z puszka. Można by sobie wszystko, na spokojnie w domciu posprawdzać.
    Daj znać, jak się czegoś dowiesz w tej kwestii.
    D750, D300s, D80, N 18-200 VR, T 12-24/4, T 17-50/2,8, N 35/1,8, N 50/1,8D, T 90/2,8, N 70-300VR, N 24 - 70/2,8, DRF-14, SB-800 i masa starych manuali M42.

Domyślnie

Jeszcze jedno mam pytanie w sumie czy T28-75 z silnikiem rowniez doastrza tak jak nowy T17-50????
    D60, D90, D600 + N18-55 + N24-70 + N50 1.8 + N80 1.8

FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paulczkow Zobacz posta
    Jeszcze jedno mam pytanie w sumie czy T28-75 z silnikiem rowniez doastrza tak jak nowy T17-50????
    tak, doostrza. Dzięki temu jest celniej, ale niestety wolniej.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów