Stanalem przed koniecznoscia zalozenia watku, jakich duzo sie tu pojawia... Dostalem propozycje fotografowania na castingach oraz tworzenia portfolio i mam tam korzystac z oswietlenia studyjnego. Jesli bedzie to oswietlenie stale, to jeszcze ok, dam sobie rade (mam nadzieje), ale jesli beda to lampy blyskowe, to nie mam bladego pojecia jak sie to tego zabrac. W zwiazku z tym prosze o taki mini-tutorial, bo nie wiem nawet, jak sie takie lampy wyzwala, czy potrzebuje jakiego specjalnego wejscia w aparacie i czy D70 ma takie wejscie. Generalnie prosze o kilka wskazowek, uwag itd...
Druga sprawa jest korzystanie z lampy. Mam SB-600 i zapewne bede musial doswietlac w niektorych momentach modela. Jakie tryby lampy sie do tego najlepiej nadaja, jak ustawic aparat a jak lampe, w zaleznosci od tego, gdzie bede robil, na dworzu (cztam watek Al'a o doswietlaniu zdjec pod slonce) czy tez w pomieszczeniu.
Samo zalozenie tego watku jest troche absurdalne, ale wierzcie mi, ze nie mam niestety czasu, zeby dochodzic do wszystkiego samemu, bo pierwszy casting ma sie odbyc juz w sobote. Jak widac mam spore braki w warsztacie, ale jest to okazja, ktora grzechem byloby przepuscic.
Dlatego prosze o szybka i mozliwie jak najobfitsza w informacje odpowiedz. Z gory dzieki,
Pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami