Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Wspomnieniowo

Domyślnie Wspomnieniowo

A dziś jako że chwilę czasu miałem to sobie powspominałem i tak wygrzebałem jakieś obrazki ... i mam problem
    bo znalazłem dwie foty które strasznie lubię, strasznie mi sie podobają ... i bardzo się mi czymś kojarzą i maja dla mnie znaczenie .....

...... i o ile ta imho się w miare broni kadrowo i kompozycyjnie, a nie tylko uczuciowo i skojarzeniowo

to ta
    już takich atrybutów nie posiada ... ale ją lubię i tu mam pytanie: czy ją lubię z innych powodów czy też może się ona podobać również komus innemu niż ja. Więc proszę o opinię, jak napiszecie że byle jaki pstryk to mi i tak sie podobać bedzie jednak bedę miał dowód że czasem emocje nie pozwalają obiektywnie ocenić swoich pstryków

Domyślnie

Ha ..... Jedynka to jest to co lubię

No czuję jak idę tą drogą .... i te chmury oplatające szczyty ... Bomba.

Dwójka - ja wiem o czym mówisz . Nie wiem jakie masz skojarzenia z tym zdjęciem, ale ja czuję to słońce na twarzy.
    Podoba i się.

Kolorki na 1 i 2 super.
    Jedynkę może (ale niekoniecznie) delikatnie bym wyostrzył.

Domyślnie

Bardzo ładne...

Domyślnie

jedynka fajna, ładne kolorki na obu

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pabianice

Domyślnie

Podobają mi się! Ciekawie skadrowane, kolorki ok.
    Patrząc na jedynkę wydaje mi się że zaraz usiądę przed Murowańcem a potem pójdę na ten zachmurzony Kościelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shunt Zobacz posta
    Podobają mi się! Ciekawie skadrowane, kolorki ok.
    Patrząc na jedynkę wydaje mi się że zaraz usiądę przed Murowańcem a potem pójdę na ten zachmurzony Kościelec
    Ludzie jak wy te góry rozpoznajecie?!

;]

Jedynka ładna choć wolałbym pół tonu cieplejsze.
    Dwójka wspomnieniowo-pozytywna.

Domyślnie

Jedyneczka jest bardzo fajna - choć też wydaje mi się, że troszkę podostrzyć by można było.
    Dwójka: hmm, na pewno Twoje emocje mają znaczenie w ocenie tego zdjęcia, jednak ja nawet będąc pozbawiony tych emocji nie nazwał bym tego "pstrykiem" bo było by to krzywdzące.

Domyślnie

Jedynka,ale możnaby....
    -przyciąć z dółu do wysokości 600...
    -pozbyć się nadmiaru niebieskiego na dalszych planach i chmurach...
    -podostrzyć.
    Przyjemny obrazek.
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Dzieki za komenty i uwagi
    coprawda bardziej mi chodziło o dwójke, bo chciałem się dowiedzieć czy tylko mi się podoba z tylki mi znanych powodów [ale i dla innych jest strawna jak widzę ]
    co do jedynki która bardziej została rozpracowana
    to
    Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Jedynka,ale możnaby....
    -przyciąć z dółu do wysokości 600...
    -pozbyć się nadmiaru niebieskiego na dalszych planach i chmurach...
    -podostrzyć.
    dzięki za uwagi, pobawiłem się mniej więcej tak jak sugerowałeś i wyszło coś takiego [szybka przeróbka więc jak by sie przyłożyc to penie by było inaczej/lepiej]

i doszedłem do wnisoku że najfajniejsze jest to, iż prawie każdy inaczej patrzy, postrzega itd
    z jednej klatki uzyskliśmy odmienne "widzenie" Twoje bardziej klasyczne krajobrazowe, moje bardziej "bajkowe" [przynajmniej o to mi chodziło] dlatego wersji pierwszej nie wyostrzałem za mocno, a i przeniebieszczenie mi się spodobało bo powstały też jakby trzy plany kolorystyczne połączone z planami "odległościowymi"
    Jak dla mnie i jedna i druga wersja ma swoje plusy i minusy :;

Domyślnie

Ja tez bym ten nieszczesny dol obcinal, ale mniej drastycznie. Max. 2cm.
    Poza tym sie podoba.

W 2 natomiast, zupelnie mi koncepcja nie lezy (a moglaby, uprzedzen nie mam).
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów