Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Gryf w studio - darek

Równi i równiejsi!

Domyślnie

będzie więcej?? Bo jak czekam na takie jedno z Eweliną co wiem, że jest a go nie ma (tutaj go nie ma)
    Z obecnych najbardziej podoba mi się 6, ale ja się na tym nie znam, udowodniłem to swoimi "zdjęciami"
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

6stka mi się podoba najbardziej ze wszystkich, w BW też by fajnie wyglądała..

1 troszkę sztuczna, w każdym innym brakuje mi tej głowy uciętej ale taki pewnie był zamysł :]
    trochę za blisko twarzy część zdjęć, bo wyszły niedoskonałości skóry (najbardziej w 3 na brodzie widać)

ale to moje odczucia pozdrawiam
    "I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
    H.C-B.

Domyślnie

1.
    Co mi się podoba:
    + modelka

Co mi się nie podoba:
    - sztuczna poza modelki
    - szeroki kadr przy tej pozie

2.
    Co mi się podoba:
    +intrygujące spojrzenie modelki (co ona tam zobaczyła?)

3.
    Co mi się podoba:
    +ładnie zbilansowany kontrast czarnego tła i jasnej twarzy

Co mi się nie podoba:
    - włosy w lekkim nieładzie po prawej stronie

4. Nie mam zdania.
    5. Nie mam zdania.

6.
    Co mi się podoba:
    + poza modelki - zdecydowanie Tak!, przypomina łabędzia chowającego głowę pod skrzydło.
    + centralny kadr

7.
    Co mi się nie podoba:
    - mina modelki (wygląda trochę jakby ją bolał ząb)

W sumie najbardziej mi się podobają zdjęcia nr 2 i 6.

Ale - mówić łatwo, ciężej zrobić, co - podobnie jak emet - udowodniłem swoimi zdjęciami ;(
    Do zobaczenia na następnej sesji.
    M.K.

Sławomir Szychowski Awatar Sl@wcio
    Miasto
    Golczewo/Szczecin
    Wpisów
    6

Domyślnie

Oto moje całkowicie subiektywne 3 grosze.

foto1 - miało być chyba kusząco - wyszło jakby dłubanie w zębach

foto2 - kadrowanie, całkowicie mi się nie podoba - jakby było cięcie równo na nosie to może może, a tak ucięty kącik ust, nos. Poza tym sam taki pomysł jakby nie dograny, ale można by nad nim popracować.

foto3 - te oko w cieniu... i światło nad nim, rozprasza całkowicie. Niedoróbka.

foto4 - a to mi się podoba można się oczywiści czepić detali - kosmyk włosów na oku.

We wszystkich Twoich zdjęciach bliki lampy na oczach modelki, wszędzie lewoskręt głowy (to nie zarzut żaden no ale się w oczy rzuca)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sl@wcio Zobacz posta
    foto3 - te oko w cieniu... i światło nad nim, rozprasza całkowicie. Niedoróbka.
    Oko w cieniu - taki był zamysł,ale w trakcie obróbki nie mogłem się zdecydować co zrobić z przebijającym światłem nad tym okiem i ... zostawiłem tak jak było. może to błąd. Popracuje jeszcze i zobaczę co z tego wyjdzie.
    Równi i równiejsi!

Sławomir Szychowski Awatar Sl@wcio
    Miasto
    Golczewo/Szczecin
    Wpisów
    6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rekdar Zobacz posta
    Oko w cieniu - taki był zamysł,ale w trakcie obróbki nie mogłem się zdecydować co zrobić z przebijającym światłem nad tym okiem i ... zostawiłem tak jak było. może to błąd. Popracuje jeszcze i zobaczę co z tego wyjdzie.
    Ja rozumiem, ale te przebijające światło nad tym okiem... sam popatrz że to się gryzie.

kulten
    Gość

Domyślnie

Zdecydowanie 6 jest najlepsze. Reszta posiada zbyt dużo wad by mówić o nich, że są na prawdę udane. Ale 6 jak najbardziej, bardzo udane.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Zdecydowanie 6 jest najlepsze. Reszta posiada zbyt dużo wad by mówić o nich, że są na prawdę udane. Ale 6 jak najbardziej, bardzo udane.
    Naprawdę chciałbym, żebyś napisał o tych wadach i błędach, które widzisz - może uniknę ich podczas kolejnych zdjęć.
    Równi i równiejsi!

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rekdar Zobacz posta
    Naprawdę chciałbym, żebyś napisał o tych wadach i błędach, które widzisz - może uniknę ich podczas kolejnych zdjęć.
    Słowo wady zabrzmiało zbyt drastycznie w odniesieniu do tego co mi przy pozostałych zdjęciach przeszkadzało za co przepraszam bo może przez to nieco przygasiłem Twój humor .

Zatem wymieniam minusy i plusy poszczególnych ujęć:
    1. Za szeroko w kontekście szczupłej sylwetki modelki, czyli za dużo tła po bokach. Podniósłbym ręce w górę i uciął w ten sposób nieco dołu by w efekcie powiększyć podstać modelki względem całego tła (mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi choć z tym na pewno można się nie zgodzić, w końcu to tylko moja opinia )

2. Byłoby świetne gdybyś uciął więcej z prawej strony by twarz była idealnie przepołowiona a modelka trzymało prościej głowę. Ale tak ciągle mi się podoba.

3. Jakoś nie pasuje mi ta poza ale głównie co razi to praca światłem, daje się to zwłaszcza zauważyć po prawej stronie na łuku brwiowym i za bardzo widać po tejże samej stronie włosy. Choć samo spojrzenie modelki daje dreszczyk .

4. Układ włosów popsuł zdjęcie zbyt mocno wchodząc na lewe oko, czyli brakuje zdecydowania, albo całkowicie je zasłonić albo bardziej odsłonić. Dodatkowo skóra modelki (chyba poprzez złe doświetlenie) wygląda zbyt plastikowo jakoś brudno, jakby makijaż się rozmazał pod wpływem łez.

5. To zdjęcie nie jest złe ale zdecydowanie bardziej widziałbym je w kwadratowym kadrze. Intrygujące spojrzenie i śliczne oczy modelki bronią tego zdjęcia.

6. Ten portret mimo, że nie potrafię wyjaśnić dlaczego, to bardzo mi się podoba .

7. Specyficzny układ ust w takiej pozie może mocno zaszkodzić zdjęciu i w tym wypadku właśnie takie coś ma miejsce. Dodatkowo włosy z prawej strony należałoby wcześniej poprawić. I by nie odnieść złego wrażenie w mojej ocenie to zdjęcie nie jest złe, po prostu można niewielkim kosztem dużo więcej z niego wyciągnąć.

Podsumowując:
    Bardzo fotogeniczna modelka o ślicznych oczach.
    Masz dobre zacięcie.
    Minusem jest to, że pewne drobiazgi łatwe do usunięcia zbyt mocno i łatwo dają się zauważyć.

ps
    Obejrzałem inne Twoje wątki z portretami i masz na prawdę do tego zacięcie. Generalnie gdybym był nauczycielem to za całość dałbym Ci 4+

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów