Ale to chyba nie tylko F90(x) się tyczy. Problem jest taki sam jak do np.F5 (szukałeś, znalazłeś, ale się nie doczekałeśZamieszczone przez jmj
)
Szukaj
Ale to chyba nie tylko F90(x) się tyczy. Problem jest taki sam jak do np.F5 (szukałeś, znalazłeś, ale się nie doczekałeśZamieszczone przez jmj
)
pozdrawiam Krzysiaczek
za to mam matówkę "P" do F4 - wiec F4 bedzie manualic a F5 autofocusić.
a tak powaznie matówka do F5 jest tak droga ze lepiej bylo drugie body sprawic
Pozdrawiam
Jacek
![]()
Serdecznie pozdrawiam,
Ayot
No iZamieszczone przez Ayot
![]()
![]()
![]()
Podłącz je teraz do F90(x) i..........
I się da (P,S), ale to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej
pozdrawiam Krzysiaczek
Pozdrawiam
Jacek
Moim zdaniem, 70-200G to najlepszy zoom systemu Nikona. Tak optycznie, jak i mechanicznie. Niestety, 200-400 dane mi było tylko wypróbować. Też jest przedni, choć nieco (jeszcze) drogi.
Ale i tak (kiedyś) go kupię!![]()
[ Dodano: Czw Cze 23, 2005 10:13 pm ]
Z całym szacunkiem do F90X (który przez kilka lat był moim podstawowym korpusem), to jest to jednak dzisiaj... sprzęt nieco przestarzały.Zamieszczone przez szymony
Bardzo wygodny i poręczny, solidny, ale jednak przestarzały.
[ Dodano: Czw Cze 23, 2005 10:23 pm ]
Hehehehe! A to by się u Nikona zdziwili... parę lat pracy na marne!Zamieszczone przez Czornyj
![]()
AD1994 - Nikon F90X - moduł Nikon 246
AD2000 - Nikon F80 - moduł Nikon Multi-CAM900
Musi, co szkła przekłamały Ci wynik!![]()
Serdecznie pozdrawiam,
Ayot
no, cozZamieszczone przez Ayot
Szkla G moga byc najgenialniesze ale nie sa kompatybilne ze sprzetem starszym i to jest wystarczajacy powod aby ich unikac.
Myslałem o takim starym modelu jak FM3a .. czy staruszku F4 ...
Ja bede unikac szkieł G tak jak ich unikam do tej pory nawet kosztem braku VR w zoomie AFS 80-200/2,8 ktory jest klasycznie genialnym szklem uskrzydlonym przez nowoczesny system ostreznia.
I da sie zalozyc do kazego body.
Pozdrawiam
Jacek
No widzisz Polska to taka dziwny kraj. Nie śpię na kasie i być może zrujnował bym się na jeszcze jedno czy dwa szkła. Ale nie widzę sensu zmienia body tylko dlatego że nikon zapomniał zamontować pierścienia przysłon w nowych szkłach. Gdyby jeszce korpus jakoś mnie ograniczał to może.Zamieszczone przez Ayot
Ta moduł nowszy to fakt (pewnie i szybszy) ale motor do śrubokręta to jednak lepszy ma F90(x). A co za tym idzie stary lepiej kręci i jest szybszy.Zamieszczone przez Ayot
Oczywiście gdy w zestawie posiada się same AF-Sy, to F80 będzie górą
pozdrawiam Krzysiaczek
Co racja, to racja - obydwoma korpusami (swoją 80 i 90 znajomego) bawiłem sie dawno temu i nawet sie mocno zdziwiłem że ten zabytek jest szybszy od 80, ale że temat szybkości ma dla mnie duperelne znaczenie, to niedociekałem przyczyn tego zjawiska. Fakt - bawiłem sie stałkami i 70-300 ED, pewnikiem AF-Sy hulałyby szybciej.Zamieszczone przez Ayot
Skontaktuj się z nami