panowie, akurat wiekszosc tych tamronikow ma slabosc do kombinacji 75mm i max dziury...
zaraz moze cos strzele na szybko, pokaze jak to wyglad u mnie
Szukaj
panowie, akurat wiekszosc tych tamronikow ma slabosc do kombinacji 75mm i max dziury...
zaraz moze cos strzele na szybko, pokaze jak to wyglad u mnie
Ostatnio edytowane przez fIlek ; 03-11-2008 o 22:19 Powód: ort
Mam taki tandem i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. A mówię to po przesiadce z d300 i nikkora 17-55. Jakość obrazu bardzo dobra, na szybkość nie narzekam. Mam wersję bez silnika i na prawdę gorąco polecam to szkło. A te testy gó...no warte. Szkło na prawdę bardzo dobrze rysuje. Wiem co mówię bo dużo zdjęć robię (jakieś 100k na sezon ślubny) i mam porównanie. Wiem, wiem.. zaraz będziecie chcieli samplecoś znajdę to wrzucę
![]()
Podeślij mi nefa z D700, bardzo chętnie to sprawdzę
A poważnie - od kiedy ma przetwarzanie wsadowe, to spełnia moje (skromne) wymagania. Jest czytelny, w miarę szybki i przewidywalny. Polecam zassać i się pobawić - za tę cenę (w końcu jest darmowy) to warto. Na C1 jeszcze mnie nie stać - a tylko ten soft podoba mi się bardziej od RT pod względem tak zwanego "workflowu". Ale to jest opinia kogoś, kto widząc NX2 dostaje białej gorączki albo wysypki
EDIT: ostatnio bardzo mocno męczę nim tiffy i jpgi, czasami się wysypuje (to w końcu beta), ale większość NEFowych funkcji (między innymi WB) działa też z jpg/tif. To dla mnie duży plus.
And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.
też chętnie zobaczę , T 17-50 super ostrzył od 2,8 prawie w całym zakresie
D4lZ6lS35lS50lS85l
Ja nie o RawTherapee a o C1 ver 4.5.1 napiszę...''wołam'' w nim nie Canonowskie RAWy.Wczoraj ściągnąłem JPG i NEF (ten sam kadr) z Fotopolis. Byłem w pozytywnym szoku po tym co zobaczyłem wywoławszy NEFa. W porównaniu do JPG z aparatu skok jakościowy kolosalny.Tak jak JPG z puszki mi nie podchodziły tak te wołane z NEF są bardzo sympatyczne.Zdjęcie dostalo gładkości w przejściach tonalnych i szczegółowości w detalach.
tamrony fajne ale wciemnosci straca celnosc AFaja bym wydajac na puskze tyle kasy nie podpiol tamrona lepie chba 35-70nikora
![]()
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
na szybko zrobione sampelki: (sztuk 4)
http://odsiebie.com/pokaz/879949---0391.html
a ja miałem tamrony pod d200, d300 obecnie mam pod d700. A co do tracenia AF przy słabym oświetleniu??? w kościele ostrzy dobrze, w jaskini zdjęć nie robięa poza tym zrobiłem sobie malutki patent. W przycisku fn ustawiłem sobie wyłączanie lampy błyskowej i tak jak mierzę ostrość (mając podpiętą lampę) to aparat ustawia ostrość wspomagając się tym czerwonym
z lampy, jak już ostrość mam a chce robić zdjęcie na zastanym to włączam fn i pstrykam. Efekt jest taki, że zawsze trafia AF tam gdzie powinien
Skontaktuj się z nami