Szukaj
pstryk, pstryk, pstryk...
co chciałeś nam pokazać ?
piszę własnie ....że 1szy raz wzięłam do rąk aparat w lipcu ... szukam drogi ...szukam w jaki sposób zacząć to COŚ pokazywać na fotach ...
Pozdrawiam Alicja
Nikon D60
Ala,
1. Nie wiem o co chodzi...
2. Mydło...
3. Najlepsze technicznie ale kadru ie rozumiem...
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
Ala, zobacz fotki zamieszczane na tym forum - można się sporo nauczyć.
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
Fotografując przedstawiasz swój sposób patrzenia na świat . Na zdjęciu musi być coś co zainteresuje widza. Tak więc według mnie podstawa to dobry kadr i światło , bo fotografia to malowanie światłem
Oki.. dzięki .
Zaczynam szperać po forumi mam nadzieję , ze czegoś się nauczę ....w sumie z tych fot to tylko jedna była taka zamierzona 3, chodziło mi o odbicie drzew w wodzie ...wyraźne w miarę . Foty nie są kadrowane , wrzucone naturalnie .
Śmigam więc na fo i zaczynam podglądać![]()
Pozdrawiam Alicja
Nikon D60
najważniejsze w fotografii to przede wszystkim światło, "coś" co przykuwa uwagę i przemyślana kompozycja w kadrze, która naprowadza na to "coś", a nie rozpraszaA wracając do światła - nie chodzi o to żeby tylko było, ale by było ciekawe, np. ciepłe poranne lub wieczorne światło, ale także światło przechodzące przez mgłe, lub tylka sama mgła.. Natomiast najgorsze w fotografii jest zwykłe światło południowe - wszystko w nim wygląda blado i płasko...
Pozdrawiam![]()
Z 2 moznaby cos jeszcze wyciagnac, gdyby byla w znacznie szerszym ujeciu.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Skontaktuj się z nami