Close

Strona 48 z 79 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 786
    pebees
    Gość

Domyślnie

O, ktoś odgrzebał stary temat... to co, zapalimy na tę okazję, co?

Domyślnie

u mnie za tydzień bedzie kwartał bez faja
    i gdyby nie odgrzebanie tematu nie pomyślałbym o fajku i tym ile już nie palę

bez fajurów jest mi dobrze że hej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Wydaje Ci się.Znam lepszy sposób,sam go przerobiłem.Obudzić się na OIOM-ie po przebytym zawale z zatrzymaniem akcji serca,gwarantuję skutek murowany - nie palę już 4 lata 11 miesięcy i 3 dni

To jest tylko kwestia motywacji - patrz wyżej
    No tak. Jest taki zespół chorobowy, który w 95% jest wywoływany przez papierosy - POChP - przewlekła obturacyjna choroba płuc. Bardzo męczące schorzenie i dużo częstsze niż rak płuc/a, a przez to dużo droższe w leczeniu. W niektórych krajach (we Włoszech choćby) warunkiem refundacji leczenia tej choroby jest rzucenie palenia. Jeśli okaże się, że pacjent nadal pali, musi płacić za wszystko - łącznie z leczeniem szpitalnym.

Też motywujące.
    Jestem obcy i nic co obce nie jest mi obce.
    T.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    O, ktoś odgrzebał stary temat... to co, zapalimy na tę okazję, co?
    Pal na zdrowie
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yoora Zobacz posta
    Pal na zdrowie
    E, dziękuję, nie skorzystam

Oszczędny w słowach Awatar pukas
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

ja 10 latach po prostu przestałem palić z dnia na dzień moja dziewczyna (dzisiaj żona) nawet nie zauważyła przez dwa tygodnie ze nie pale, nie miałem jakiegoś zespołu odstawienia i żadnych takich. Nigdy nie używałem żadnych środków bo po prostu nie miałem kasy na to - rzuciłem 5 lat temu
    nie trzeba wzywać doktora

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axer Zobacz posta
    Rzuciłem palenie...i pomyślałem sobie, że może ktoś z Was też próbował, próbuje, stara się - ale nie wychodzi. Jeśli po przeczytaniu tego posta choć jedna osoba też rzuci, to będzie znaczyło, że warto było go pisać.
    Moje serdeczne gratulacje

Cytat Zamieszczone przez axer Zobacz posta
    Pod koniec września zdarzyło mi się zachorować...
    Czyli nie palisz najwyżej jakiegoś miesiąca z hakiem.
    Można już z dumą powiedzieć "rzuciłem palenie" chociaż moim zdaniem to jeszcze trochę za wcześnie.
    Na razie rzuciłeś, teraz chodzi o najważniejsze, o to, żeby już więcej nie wziąć papierosa do ust.
    A z tym różnie bywa.

Sam paliłem ponad dwadzieścia pięć lat.
    Chroniczny kaszel poranny i charakterystyczna chrypka towarzyszyła mi już od tak dawna że nawet przestałem na to zwracać uwagę. Jednak postępujące te efekty i zwiększająca się skłonnośc do zaziębień i infekcji dróg oddechowych skłonily mnie do prób zerwania z nałogiem. Próbowałem kilka razy, wytrzymywałem kilka, kilkanaście dni po czym znów wracałem do nałogu, ba nawet po takiej przerwie "nadrabiałem zaległości" paląc więcej niż przed nią.
    Kilka lat temu wreszcie "rzuciłem"!
    Po sześciu miesiącach nikotynowej abstynencji myślałem jak Ty, ja nie palę! Czułem się już na tyle pewnie, że pozwoliłem sobie na przyjęcie poczęstunku. No bo jednego to przeciez można...
    Po długiej przerwie pierwszy papieros smakował jak g...no i nawet nie wypaliłem go do końca.
    Ale coś się zmieniło chociaż na początku niezauważalnie. Po kilku dniach znów przyjąłem wyciągniętą w moim kierunku paczkę i papieros już smakował lepiej. Potem znów kilka razy, potem zacząłem oglądac się za palącymi i starałem się znaleźc tam, gdzie zaraz ktos wyciagnie paczkę, potem to już sam kupiłem...
    Paliłem znów przez półtora roku.
    Kolejne próby zerwania przyszły razem z powrotem kaszlu i chrypki.

Rzuciłem wreszcie tym razem na dłużej, nie palę już od 16 grudnia 2004 roku
    Niemniej wciąż mam się na baczności, nałóg jest podstępny, wystarczy trochę nieuwagi by znów otumanił byłego palacza oparami dymu

Życzę Ci powodzenia i konsekwencji w niepaleniu ale jednocześnie ostrzegam przed zbytnią pewnością siebie.
    Napisz "rzuciłem" za jakieś pięć lat, wtedy to będziesz bliżej prawdy
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Axer rzucił we wrześniu ale 2008r.
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Aa, to juz roczek ponad...
    Tym bardziej gratulacje
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Rzuciłem palenie w połowie 1995 roku, z dnia na dzień, bez zapowiedzi, przyrzeczeń, postanowień.
    Po trzynastu latach palenia stwierdziłem, że takie g...no nie będzie mną pomiatało.
    Rok później mój ojciec zachorował na raka spowodowanego paleniem papierosów.
    Miałem wątpliwą przyjemność oglądać każdego dnia skutki postępującej choroby, co tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że są lepsze metody popełnienia samobójstwa.

Strona 48 z 79 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów