Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

Jesli mógłbym się podłaczyć... czy jedynym sposobem(narzędziem), oprócz naocznego skontrolowania na monitorze ( który to proces może być mylący), najciemniejszych i najjasniejszych miejsc zdjęcia jest np funkcja Treshold? Chodzi mi tez w kontekscie oddani zdjęć B&W do labu. Zdarza się też występowania "schodków" przy winietowaniu nie wedziec czemu tylko fotek B&W na papierze...

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artko Zobacz posta
    A nie jest przypadkiem tak że każda fotografia jest inna i każda wymaga indywidualnego potraktowania ??
    Oczywiście że tak, ale wielka jest w narodzie miłość do rozwiązań krótkich, łatwych, niekłopotliwych i prostych do przeprowadzenia.

Jak popatrzysz piętro wyżej, zobaczysz 'przepis', z których każdy składa się z maksimum 4 linijek. I to się podoba!

A mów tutaj o tym, że inaczej dla jednych zdjęć a inaczej dla innych - za trudne i za skomplikowane.

Domyślnie

może mi ktoś polecić jakiś darmowy program do konwersji B&W, z Nefów?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Oczywiście że tak, ale wielka jest w narodzie miłość do rozwiązań krótkich, łatwych, niekłopotliwych i prostych do przeprowadzenia.

Jak popatrzysz piętro wyżej, zobaczysz 'przepis', z których każdy składa się z maksimum 4 linijek. I to się podoba!

A mów tutaj o tym, że inaczej dla jednych zdjęć a inaczej dla innych - za trudne i za skomplikowane.
    Może najpierw sprawdź na swojej skórze i porównaj z automatami z photoshopa [wycięto chamstwo]

Sposób jaki podałem sprawdza się na większości fotek jakie miałem oakzję robić w B&W a przy tym w każdej chwili jak coś nie pasi możesz suwakami sobie poprawić [wycięto wycieczki osobiste]
    Ostatnio edytowane przez pebees ; 25-10-2008 o 13:39
    Kupno Nikona nie czyni cię fotografem - stajesz się zaledwie posiadaczem Nikona.
    Kontrowersyjny indywidualista

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Orsacchiotto Zobacz posta
    3.A teraz się kurna stałeś drugim Anselem Adamsem...
    A ty się kurna staniesz historią, jak jeszcze raz zaczniesz wypisywać pierdoły. Mam już powyżej uszu twojego smętnego pi....ia.

To jest ostatnie - kurna - ostrzeżenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Orsacchiotto, ale wycieczki to wsadź sobie w buty.

Bo nieprzyjemnie się tu zrobiło.
    Nie jesteś tutaj od pouczania to po pierwsze po drugie, dlaczego mam nie reagować i nie odnośić się do konkretnej osoby z takim samym szacunkiem z jakim ona do mnie (patrz wypowiedzi niejakiego bombla w moich wątkach) a po trzecie - nie mam cierplwiosci gdy za wszelka cene jakis buc stara się z siebie zrobić mędrca w każdej dziedzinie a g.. się zna.
    Skoro taki mądry - czemu sam nie podał ani razu odpowiedzi na konkretne pytanie w wątkach poruszanych na forum, ale zawsze pociskał farmazony odnośnie tego co kto z kim i dlaczego ?? ;/

W tym przypadku mam zero tolerancji dla takich osób nawet kosztem wyfrunięcia z forum.
    Kupno Nikona nie czyni cię fotografem - stajesz się zaledwie posiadaczem Nikona.
    Kontrowersyjny indywidualista

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Orsacchiotto Zobacz posta
    Nie jesteś tutaj od pouczania to po pierwsze po drugie, dlaczego mam nie reagować i nie odnośić się do konkretnej osoby z takimsamym szacunkiem z jakim ona do mnie a po trzecie - nie mam cierplwiosci gdy za wszelka cene jakis buc stara się z siebie zrobić mędrca w każdej dziedzinie a g.. się zna.
    Skoro taki mądry - czemu sam nie podał ani razu odpowiedzi na konkretne pytanie w wątkach poruszanych na forum, ale zawsze pociskał farmazony odnośnie tego co kto z kim i dlaczego ?? ;/

W tym przypadku mam zero tolerancji dla takich osób.
    Ja ci qrv dam buca, pajacu jeden...
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 25-10-2008 o 13:46

pebees
    Gość

Domyślnie

Proszę bez wycieczek osobistych.

O. Czornyj mnie ubiegł

Domyślnie

EDIT: nevermind
    Ostatnio edytowane przez axer ; 25-10-2008 o 13:53
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

No to się podwójnie spóźniłem...
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów