Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Tropem lwa - Kenia

Witam, poniżej przedstawiam krótki reportażyk - tropem lwa poprzez Kenię. Nie wiem czy przyroda to odpowiedni temat, ale jako że przedstawiam głównie zwierzęta, to właśnie tu go umiejscowiłem. Zapraszam do oglądania i komentowania. Krytyka mile widziana. Zarówno na temat treści zdjęć, jak i wykonania

1. Poszukiwacze lwów niestrudzeni, gotowi do boju o zdjęcia.

2. Chwilowy deficyt lwowy rekompensowany jest przez rodzinkę słoni

3. i bawołów...

4. i żyraf...

5. Zebry też nie nawiały

6. A lwa jak nie było, tak nie ma. Po 3 dniach poszukiwań udało się jednak "dorwać" lwicę - i to z młodym bawołem w paszczy

Oglądających zachęcam do wyrażenia swojej opinii, nawet jeśli jest krytyczna i to bardzo Śmiało!
    Pozdrawiam,
    Qiubag
    D300, T12-24, N50/1.8, SB600
    Jakub Gruchot Price action Gruzja Distance learning

Domyślnie

eh, wybieram sie do Keni juz z trzeci rok... mozesz napisac jak blisko da sie podejsc takie okazy bo chyba nie waliles zdjec swoja 50tka... ?
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Domyślnie

Oczywiście, że nie Co do podchodzenia.. Spójrz na zdjęcie nr1 - tam widać autka, którymi po kenijskich parkach można się poruszać - wszystkie zdjęcia robiłem z takich właśnie aut - dach był podnoszony, a luka 50cm wystarczała na wychylenie głowy i aparatu. Zdjęcia robione były jakimś słabym tele 70-300, dlatego jakościowo nie powalają. Co do zwierząt - słonie nie boją się nic a nic, podchodzą nawet na 5-10metrów. Zebry, żyrafy itd. też często spotykane można uchwycić powiedzmy 10-20metrów od aut. Najgorzej o lwy (ta lwica była z 60metrów od nas i to jedyna podczas 3dni jeżdżenia i kontaktowania się na CBradio z innymi), nosorożce (nie udało nam się spotkać) i gepardy. Z resztą jest lepiej. Polecam też Tanzanię, w której niestety nie byłem, ale tam na safari masz 100%gwarancji na spotkanie The big Five , cenowo też droższe to safari wychodzi, bo zgodnie z prawem - tam po parkach można jeździć tylko wozami 4x4, głównie land roverami.
    Pozdro, jak jakieś pytania o Kenii, to wal śmiało pw

Domyślnie

Kurczę... prawie że 200 odwiedzin i 0 komentarzy...
    Ludzie zlitujcie się, zostawcie po sobie jakiś ślad To moje pierwsze fotki w tym dziale i naprawdę chciałbym zostać poddany krytyce, bo nie wiem czy jest dobrze, czy fatalnie.
    Pozdrawiam

Zbanowany
    Miasto
    Pacyfik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qiubag Zobacz posta
    Kurczę... prawie że 200 odwiedzin i 0 komentarzy...
    Ludzie zlitujcie się, zostawcie po sobie jakiś ślad To moje pierwsze fotki w tym dziale i naprawdę chciałbym zostać poddany krytyce, bo nie wiem czy jest dobrze, czy fatalnie.
    Pozdrawiam
    Milczenie też jest oceną,
    zaleciłbym medytacje,
    może doznasz olśnienia,
    pozdrawiam

Domyślnie

A ja nie będe komentował, tylko odeślę Cię do strony która już proponowano na naszym forum - pozdrawiam
    http://www.nikoncafe.com/vforums/sho...d.php?t=192918
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek_1 Zobacz posta
    A ja nie będe komentował, tylko odeślę Cię do strony która już proponowano na naszym forum - pozdrawiam
    Tylko strona, do której odsyłasz w tym momencie niestety nie funkcjonuje. Także chętnie bym ją oglądnął.
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yoora Zobacz posta
    Tylko strona, do której odsyłasz w tym momencie niestety nie funkcjonuje. Także chętnie bym ją oglądnął.
    Pewnie chodzi o tę stronę.
    Tylko jakim sprzętem ten człowiek fotografował

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Maciek wyobraź sobie taką zebrę na długim czasie

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

pomaranczowe slonie