Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Plecak + belt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Do jazdy po asfalcie może się nada, ale w terenie nie radzę. Na rower tylko plecak, może Lowepro Flipside 300
    Niestety nie mam fotki z jazdy wertepami, ale (niekiedy nawet z przyczepką) dawało radę. W sakwie na kierownicy woziłem zazwyczaj Nikona FG + Nikkora 35-70/3,5 + Nikkora 50/2 + Tokinę 25-50/4 + filmy + drobiazgi + coś tam jeszcze. W sakwie na bagażniku z tyłu Nikona FM2n + Nikkona E 75-150/3,5 (brałem dwa aparaty, bo do FM2n ładowałem slajd). Oczywiście hardcorowego downhill'u z takim ładunkiem nie uprawiałem. Obydwie sakwy przypina się i odpina bardzo wygodnie (przód - Ortlieb, tył - Topeak). Fotka to wycinek, stąd też marna jakość.

Pozdrówka!
    suchanek108

sweetmemories
    Gość

Domyślnie

Na rower / motor najlepszy bedzie Newswear. Do Twojego sprzetu wersja Medium Chestvest, chyba ze masz bez gripa to Documentary Chestvest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweetmemories Zobacz posta
    Na rower / motor najlepszy bedzie Newswear. Do Twojego sprzetu wersja Medium Chestvest, chyba ze masz bez gripa to Documentary Chestvest.
    Ale zdaje się że ta kamizelka (właściwie kamizelko-pas) nie ma możliwości swobodnego obracania plecy - brzuch, brzuch - plecy? Czy się mylę? Reporterzy noszą to z przodu (i wyglądają jak komandosi ale jakoś nie wyobrażam sobie jeździć z czymś takim na brzuchu, na rowerze. A po założeniu z tyłu, mamy ograniczony dostęp do sprzętu.
    Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem jest klasyczna biodrówka Lowepro (choćby OffTrail) do której możemy przytroczyć dodatkowe obiektywy i akcesoria w futerałach (np. serii Lens Case) i swobodnie obracać sobie całość wokół tułowia.
    ...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów