Szukaj
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
wiesz co na tym zdjęciu to akurat mi nie przeszkadza a nawet się podoba bardziej 1 i 3 ma ten zafarbpobawiłem się 3 i po zdjęciu lekko saturacji wygląda miodzio
może w tym leży mój problem że fotka ma zafarby w moich oczach
![]()
heheheh to trzeba se wykalibrowac oczkanajlepiej w jakims extravision
( skecz sytuacyjny )
wogole to przyjzalem sie blizej fotce wlasnie nad nia pracuje i taz troche suwakiem sciagamy zolcie i pomarancze..
a wogole to kalibrowalem komputerek eye One 2 wiec chyba to nie przypadek z tymi pomaranczami
nawiasem mowiac to lubie pomarancze![]()
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Mozliwe ze to jednak moj monitor. najbardziej mam problemy z saturacja podczas obrubki. W szopie wyglada git ale jak przekonwertuje do srgb, to przegladarka wyswietla mi znacznie bardziej nasycone kolory. Kiedy zmniejszalem saturacje przed zapisem, byly znowu glosy, ze za malo nasycone. Ja juz nie wiem. To przypomina troche prace z zamknietymi oczami.![]()
wiecie co ja nigdy nie używałem żadne maszyny do kalibracji monitorakonwertujesz do SRGB ? to robisz fotki w Adobe RGB ? i wiesz co , rób tak żeby dobrze wyglądało u ciebie , bo to najważniejsze
hanibal żaden vision pewnie mojej spaczonej osobie i moim spaczonym oczom nie pomoże![]()
jak to u was wygląda ?
![]()
Bardzo słabe światło. I takież zdjęcia.
Pomachał byś blendą to i w pełnym słońcu coś by wyszło, bo tak to mastakra wręcz.
Szary, cichy człowiek.
Co prawda ogniska brakuje, ale może dasz się namówić i opowiesz coś niecoś? Moim zdaniem i to może być ciekawa nauka dla mnie jako osoby początkującej. Robisz już fajne zdjęcia więc wiesz co wtedy było złe i na co zwracać uwagę. Tyle, że kategoria chyba nie najlepsza do tego. Gdybyś się skusił i założył jakiś wątek na ten temat daj proszę znać![]()
pozdrawiam
Skontaktuj się z nami