Kilka z dzisiejszej sesji.
1.
2.
3.
![]()
Szukaj
Kilka z dzisiejszej sesji.
1.
2.
3.
![]()
Co sie rzuca w oczy to, to ze modelka ma '' konskie zeby '' jesli urazilem to sorry.
1 i 2 podobaja mi sie, przy czym z 2 zdjolbym troche zoltego.
Artur Jonik u ciebie na monitorze też widać taki pomarańczowo czerowny zafarb skóry ? no chyba że taki efekt miał być![]()
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
no i doczekałem sie...
1. przepalona lewa strona buzi... ciecie glowy takie jakies niezdecydowane
2. fajna zlikwiduj zielonego blika ze spodni... chyba za malo doswietlona buzia blenda ciutke blizej...
3. pozdbawiles modelke konczyny w formie obciecia dloni... ciecie glowy lepsze.. ale kadr mi sie jakos nie widzi, moze ciutke szerzej...
no ale wszystko widze w dobrym kierunku idzie
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
no i luz pamietas zmoj pierwszy plener z modelkaWow to byl ubaw :P
do rzeczy...
ja osatni set ktory maszhttp://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=73338
robiłem mniej wiecej o tej porze co Ty.. uzywalem blendy lasolite 42" na stronie SREBRNEJ
popatrz na moj kolor skory a popatrz u siebie...
warunki mielismy bardzo podobne
mysle ze prblem byl w ustawiniach blendy... szczegolnie widac to na drugim zdjeciu gdzie twarz modelki jest niedoswietlona
w tym secie http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=73015 wykorzystalem blende ze zlota powloka... tak samo jak ty...
zwroc uwage na zdjecie nr 3 i 7 ....
i patrz na oswitlenie buzi...
w 100% bylo ono z odbitego swiatla od blendy powloka zlota..
widzisz roznice ?
jesli masz mniejsza blende to nie jest problem...
co do przepalenia to lewa strona buzi na zdjecu nr 1 sczegolnie chodzi mi o krawedz twarzy... jest przepal...
wydaje mi sie ze recowery w camera raw i sowaczki zalatwia sprawe
pozdrawiam...
ps.. koniecznie musimy sie wybrac na sesje najlepiej we 3 z Witkiem Bartkiem
Co prawda ogniska brakuje, ale może dasz się namówić i opowiesz coś niecoś? Moim zdaniem i to może być ciekawa nauka dla mnie jako osoby początkującej. Robisz już fajne zdjęcia więc wiesz co wtedy było złe i na co zwracać uwagę. Tyle, że kategoria chyba nie najlepsza do tego. Gdybyś się skusił i założył jakiś wątek na ten temat daj proszę znać![]()
pozdrawiam
nie zapytałem złośliwie tylko z ciekawości , żeby nie było![]()
Skontaktuj się z nami