Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Domyślnie

Nigdy nic nie będziesz miał z głowy. Nikon to system. Zawsze będziesz chciał coś nowego, lepszego. Koledzy mają rację - schowaj pieniążki i pobaw się na początek aparatem. Sam dojdziesz do tego co Tobie potrzebne. Może lampa /warto zainwestować w Sabinkę/, może plecak czy lepszy obiektyw lub statyw i grip. A może lepszy... aparat
    Zabawa w fotografię to worek bez dna. Szybko wydać kasę to nie problem. Problem - to zrobić to z głową. A ten problem możesz rozwiązać tylko sam na podstawie swoich doświadczeń i oczekiwań.
    Takie moje zdanie.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Poczytaj sobie to Forum, tak trochę dłużej, to już gotówki nie zobaczysz.

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

dobre książki
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

Filtry np. polaryzacyjny na poczatek ,a pozniej moze jakis Cokin No i to co wszyscy wyzej powiedzieli ,amirez ma racje co do kasy pozniej nie bedziesz miec takich problemow

Domyślnie

za Kolegami - ksiazki, polecam "Ekspozycje bez tajemnic" Bryana Petersona (doskonala na poczatek) i "Czas naswietlania bez tajemnic" tegoz autora oraz net i to Forum - prawdziwa kopalnie wiedzy
    Pozdrawiam A.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brs Zobacz posta
    daruj sobie...

nie jest tak jak mowisz... po prostu chce sie zaopatrzyc w niezbedne rzeczy, by pozniej miec je z glowy

@arutrek2- - dzięki Ci za rade!

Moim zdaniem nikt tu z Ciebie nie kpi - po prostu ludzie dają Ci dobre rady - fotografia to przede wszystkim wiedza i doświadczenie, a nie sprzęt - dlatego ludzie doradzają kupno książek, materiałów szkoleniowych oraz dużo praktyki i doświadczeń.
    Co do sprzętu - niezbędne jest body, obiektyw, filtr chroniący soczewki, ewentualnie lampa - jak bedziesz robił fotki to sam dalej zobaczysz co Ci potrzebne
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mister Zobacz posta
    Moim zdaniem nikt tu z Ciebie nie kpi
    ja tak wcale nie twierdze

Dziękuje wszystkim za rady - wyciągne z nich stosowne wnioski, temat można zamknąć.

Pozdrawiam.
    D5100 + N 18-105 VR + SAMYANG 8 AE FISHEYE

Domyślnie

dodatkowy akumulator, to coś co zawsze może sie przydać i to w najmniej spodziewanym momencie.
    Parę razy uratowało mi ż...djęcia (których inaczej by nie było)
    po drugie zestaw do czyszczenia zwłaszcza pędzelek i inne*

*filtry szare, połówkowe, węzyk spóstowy, grip, plecak, statyw, lampę, drugi statyw na lampę, większy plecak żeby to zabrać, plus wiele innych rzeczy bez których mozna życ ale fajnie JE mieć
    uwieczniam teraźniejszość nim stanie się przeszłością

Domyślnie

Postanowiłem poważnie podejść do fotografii cyfrowej.
    Kieruje do Was następujące pytanie. Co jest mi jeszcze potrzebne, by wszystko miało ręce i nogi?

Myślę, że masz już bardzo dużo, aby podejść poważnie do fotografii cyfrowej, ponieważ tym zestawem ktory masz można robić bardzo dużo. A ja tak sobie myślę, że w fotografii cyfrowej obok sprzętu najważniejsza jest obróbka zdjęć. Jeśli dobrze opanujesz Photoshopa, to nieważne czym focisz, ważne że umiesz to potem odpowiednio "wyeksponować" - na papierze, bo przecież zdjęcia ogląda się na papierze a nie na ekranie monitora.
    Nauka takich rzeczy jak edycja zdjęć czy kalibracja monitora lub drukarki wymaga czasu i cierpliwości.
    Sprzęt masz super ! Teraz kolej na obróbkę zdjęć i drukowanie. Polecam bardzo książkę "Fotografia cyfrowa, edycja zdjęć" Scott'a Kelby. Powodzenia !
    D80+MBD80 l N18-70 l N70-300VR l N85 1.8D l SB800 l Lowepro SS200AW

Talking

Cytat Zamieszczone przez brs Zobacz posta

(...)

Co jest mi jeszcze potrzebne, by wszystko miało ręce i nogi?

(...)
    Światło, światło, światło...
    pozdrawiam
    D90 + MB-D80 | SB800 | Nikkory: 18-200mm VR | 50mm 1.8 | Tokina 12-24 | 1GB + 4GB Sandisk Extreme III | Lowepro Computrekker AW |

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów