Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Statyw Benro A-300EX + HD18

Planuje zakup statywu. Nie chce wydawać więcej niż 350 zł.Trafiłem na Benro A-300EX + HD18 za 200 zł to chyba dobra cena i statyw wygląda solidnie. Mam d80 i lekkie obiektywy a nawet jak założe jakieś 70-300 VR to wystarczy. Tylko czy statyw wart jest zakupu? Ktoś ma jakieś opinie na temat tej firmy? Czy gumowe nóżki (bez kolca) to duży minus? Mam w planach używać go głównie w plenerze (bo studia nie mam a w domu zawsze sobie można jakoś poradzić )Prosze o opinie ew. propozyce czegoś lepszego za podobne pieniądze

Domyślnie

Przejrzałem kilka głowic i statywów Benro i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Opinii na temat firmy póki co mało więc o tym konkretnie egz. nie dowiesz się zbyt wiele. Sam kilka dni temu kupiłem Głowicę Benro KB-0A za ok 200zł i jestem pod ogromnym wrażeniem. Za podobną jakość w Manfrotto musiałbym zapłacić chyba 3 x tyle.
    Nie wiem jak z trwałością - wyjdzie w praniu. Nie korzystam często ze statywu, a szkła mam lekkie więc wystarczy na długo mam nadzieję
    przejdź się do sklepu jak masz takową możliwość, obmacaj i bierz - w tej cenie o podobnej jakości możesz pomarzyć...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

No i kupiłem w fotoformie za 199 statyw wygląda na bardzo solidny. Wszystkei elementy są z aluminum waga to 1,1 kg ogólnie bardzo przyjemny. Jedyne jego wady to brak rozkręcanej kolumny i gumowe nóżki (bez wysuwanych kolców) Pozatym 2 poziomice (w nogach i głowicy) uchwyt z neopranu i bardzo ładny pokrowiec ogólnie super.. Zobaczymy jak bedzie z wytrzymałością ale uważam że za 200 zł napewno nie kupił bym nic lepszego
    D600 S10-20 N50 T28-75 N70-300VR SB900 YN460II

Domyślnie

Od trzech dni posiadam Benro A-458 n6 Spory kawał żelastwa ale taki chciałem, wysoki, bardzo stabilny. Pierwsze wrażenia bardzo dobre. Solidnie zbudowany. Jak się zachowa po dłuższym użytkowaniu to trudno powiedzieć. Czas pokaże Chwilowo Benro ma u mnie plus. Na minus to pokrowiec. Niestety przystosowany do statywu z głowicą kulową. Ja założyłem Manfrotto 029 (jest dość wysoka) i kicha. Całość nie wchodzi do wora.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motyl Zobacz posta
    Od trzech dni posiadam Benro A-458 n6 Spory kawał żelastwa ale taki chciałem, wysoki, bardzo stabilny. Pierwsze wrażenia bardzo dobre. Solidnie zbudowany. Jak się zachowa po dłuższym użytkowaniu to trudno powiedzieć. Czas pokaże Chwilowo Benro ma u mnie plus. Na minus to pokrowiec. Niestety przystosowany do statywu z głowicą kulową. Ja założyłem Manfrotto 029 (jest dość wysoka) i kicha. Całość nie wchodzi do wora.
    jak się sprawdzają te pokrętła od rozkładania nóg zamiast klasycznych klamerek? nie są upierdliwe? jak je macałem w sklepie, to jakoś mnie nie przekonały do siebie. Co mógłbyś o tym powiedzieć?
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Są upierdliwe i męczące, szczególnie, jak statyw jest nowy i niewyrobiony.

Męczy mnie to trochę, bo rozstawienie statywu zbyt długo trwa.
    Natomiast daje to możliwość dokładniejszego ustawienia wysokości nóg.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Są upierdliwe i męczące, szczególnie, jak statyw jest nowy i niewyrobiony.

Męczy mnie to trochę, bo rozstawienie statywu zbyt długo trwa.
    Natomiast daje to możliwość dokładniejszego ustawienia wysokości nóg.
    Po kilku dniach obcowania ze statywem mogę potwierdzić tę opinię. Muszę nadmienić jednaj, że mam trochę spaczone spojrzenie na rodzaj mocowania nóg w statywie. Od prawie zawsze miałem do czynienia z Manfrotto i motylkami przy nogach. Myślę, że sposób blokowania rur w Benro tez jest do przyjęcia. Podobny system stosuje np. Gitzo. Pytanie jak zachowa się statyw jak w te zakrętki wejdzie piach albo kurz ? no ale pożyjemy zobaczymy. Chwilowo jest O.K.

Domyślnie

Ja kupiłem w ostateczności A300EX z głowicą HD18 i nie żałuję Na nogach ma motylki, jest czarny, ma gąbki do trzymania na górze nóg, a głowica sprawia wrażenie niezwykle solidnej. Polecam

Domyślnie

witam,
    wlasnie planuje zakup nowego statywu (wczesniej mialem Velbon Szerpa 600r) i zastanawialem sie nad benro 500 lub 600, lecz jakie bylo moje zdziwienie gdy pan ze sklepu , powiedzial ze czegos takeigo mi nie sprzeda bo sie wstydzi... ze generalnie jest to strasznie kiepska podrobka, i 2 grudniu wszytskie sztuki "pseudo aluminiowe " odeslali do dystrybutora bo to badziew...
    czy ktos moze wypowiedziec sie jak sie sprawuje statyw? nie musi byc konkretnie ten model (interesuje mnie wysoki aluminiowy 3 sekcyjny)???

bede wdzieczny za info.
    jak po dlugim uzytkowaniu sprawuja sie te krecone zaciski na nozkach?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów