Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

recznie ??

jest taka funkcja mirror lock up

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

nic nie uszkodzilem na szczescie wszystko chodzi jak nalezy mozesz sprecyzowac gdzie jest tra funkcja mirror... w d70s w menu mam problem zenalezuieniem

[ Dodano: Sob 03 Cze, 2006 ]
    spoko juz nzalazlem a recznie podnosilem nie to co trzeba juz jestem w domu tylko odpowiednie narzedzie w palcach i sprobuje to wyczyscic

Domyślnie

w takim razie co podnosiles jak nie lustro ?

Domyślnie

bialy260, uwazaj, zeby nic tam nie posuc. delikatnie, delikatnie!!!
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Jeszcze jedno pytano moje pytania sa dla was smieszne ale dopiero zaczynam sie wn to bawic a wiec odkrecam obiektyw i co widze lustro pod katem a prostopadle matowe szkielko pod odcyleniu lusterka so jeszcze dwa mniejsze a pod spodem to juz matryca moglibyscie mi wytlumaczyc jak sie nazywja te elementy i jak sie odbywa proces konwersji zdjeciaaz do matrycy?

Domyślnie

uff... kazde "klapniecie", jakie slyszysz podczas robienia zdjecia to nic innego tylko dzwiek lustra, ktore podnosi sie ze swojej wyjsciowej pozycji 45' do poziomu zaslaniajac tym samym matowke, czyli to matowe szkielko u gory. Dodam jeszcze, ze wlasnie na matowce umieszczone sa linie i pola wybierania ostrosci ktore widzisz patrzac przez wizjer. Natomiast chcac dostac sie do matrycy celem jej wyczyszczenia musisz wejsc w menu aparatu, wybrac ostatnia zakladke, bodajze opatrzona symbolem klucza francuskiego i wybrac opcje mirror lock-up, nastepnie zdjac obiektyw i wtedy dmuchac uwazajac zeby nie dotkanac matrycy. Jesli nie zalales niczym matrycy, to grucha wystarczy. A tak wogole to wez przeczytaj instrukcje, bo dostaniesz fotograficzna nagrode darwina, czyli "najglupszy sposob, w jaki rozpieprzylem swoj aparat"
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie Witam idziękuje wszyskim za pomoc tez miałem taką plamke

Witam idziękuje wszyskim za pomoc tez miałem taką plamke myślałem że to coś z aparatem ale teraz jest cool dobrze że jest taka super stronka )) THX

[ Dodano: Czw 08 Cze, 2006 ]
    mam 2 pyanie jeżeli matryca juz jest czysta a pomimo to jest kurz w celowniku to czym czyścić soczewki w body............????mam aparat 4 dzien i chyba ktos się niezle bawił w sklepie bo matryca była brudna i to nieżle a jescze w wizjerze są paprochy ((

Domyślnie Re: Witam idziękuje wszyskim za pomoc tez miałem taką plamke

Cytat Zamieszczone przez Fallout
    mam 2 pyanie jeżeli matryca juz jest czysta a pomimo to jest kurz w celowniku to czym czyścić soczewki w body............????mam aparat 4 dzien i chyba ktos się niezle bawił w sklepie bo matryca była brudna i to nieżle a jescze w wizjerze są paprochy ((
    Nie bawiłbym sie w czyszczenie wizjera, skzoda zachodu, skoro i tak nie ma to wpływu na zdjęcia
    Nikon D70 / D200 / Nikkor 50mm / Peleng 8mm / Sb600 / MF /

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów