Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

jakos zawsze gdy kupowałem oem to byłem zmuszony kupić 'z czyms' najpoprawniej z dyskiem twardym lub komputerem... inaczej system kupiony tak sam luzno w razie kontroli jak wiem, również nie jest legalny... ale moze cos sie zmieniło w ostatnich latach...
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Smile

Licencja Windowsa OEM od pewnego czasu dopuszcza na zakup samego systemu i zainstalowaniu na jednym komputerze. Wtedy to użytkownik niejako staje się 'producentem' sprzętu i odpowiada za wsparcie techniczne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    A czy moglby mi ktos polecic w takim wypadku dobry i w miare tani sklep, taki z ktorego ktos juz korzystal i jest ok.
    PS Sklep oczywiscie w necie, ewentualnie w Warszawie.
    Ja kupuję tu http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=63233 Sklep sprawdzony (dla mnie super bo na "miejscu").
    Osobiście polecam (nie tylko oprogramowanie)
    RÓŻNE NIKONY

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    M$ już chyba nie licencjonuje XP. Tylko do starych rzęchów na których viśta nie pójdzie.
    Windows XP OEM - tak samo zreszta jak i podułkowy - jest dostępny cały czas w sprzedaży - oficjalnie i od polskiego dystrybutora (np. Techdata).
    Od 1 lipca nie są sprzedawane licencje MOLP.

Co do zakupów tego typu na Allegro - zdecydowanie odradzam. Jeśli licencja jest na komputery Dell, to nie mozna jej przenosić na komputery innej marki.

To tyle.

EDIT:

Co do zakupów - np. http://www.promise.pl na Zielnej lub http://www.henwar.pl na Dobrej.
    Ostatnio edytowane przez artoor ; 29-08-2008 o 21:34
    Pozdrawiam, Artur
    ---------
    Woody Allen: Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów.

Domyślnie

mimo dostepnosci windows xp polecam kupno windows visty bus i prawa do "downgrade" , roznica w cenie niewielka , a zawsze mozna wrocic do visty gdyby malymiekki cos namotal ze wsparciem do xp .
    Przy tej cenie USD to mily zakup windows tej klasy przewaznie kosztowal okolo 600 pln a teraz prosze gora 400 .

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Licencja Windowsa XP, tego z aukcji jest przypisana do komputera Dell, i tylko i wyłącznie do niego. Jakakolwiek instalacja tego oprogramowania, na innym komputerze, jest łamaniem, licencji. Od tego jest OEM - instalacja na wybranym komputerze przez jego producenta. Tak jak wspomniał lachoo, istnieje możliwość kupna czystego systemu, i zainstalowania go na PC, jednak wtedy, sklep który Ci to sprzedał nie odpowiada, za niego, chyba że nośnik jest wadliwy, i u nich też nie działa.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów