Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Śl. debiut

Domyślnie Śl. debiut

Ślub Waltera i Anety. Ich ślub wykorzystałem na mały trening, i hmm, nie jestem zbyt zadowolony z siebie ale wszyscy pokazują swoje pierwsze no to powinienem i ja coś wrzucić skazując się na kubeł wody bez łeb.

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.
    21. "Casa Blanca",która kończy
    Mam nadzieje że się za ilość nikt nie wnerwi.
    Ps. nie byłem na ślubie "pierwszym"
    N itepe.

Domyślnie

Podoba mi sie kadrowanie.

Domyślnie

Fotki z laptopa, nieco na tzw. czuja. Bardzo mnie interesuje czy kolorystyka, nasycenie jest do zaakceptowania? Pozdrawiam
    N itepe.

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

dziz, przstancie ludzie pisac o tych laptopach, ilez mozna, przeciez one nie pokazuja zdjec jak na kliszy, kolory widac i moze nie sa najbardziej pojechane i ladne, ale nie zeby nie wiadomo co sie z nimi dzialo

ciagle tylko, ze obrabiane na laptopie i wogole.
    znam ludzi, ktorzy obrabiaja zdjecia na laptopach (takich zwyklych, za ~2ooo zl) i jakos radza sobie z kolorami.

zdjecia kadrowane przyjemnie, ale tu i owdzie mi nie podchodzi obrobka - szczegolnie ostatnie.
    8 bardzo fajne a 5 jakos dziwnie rozciagniete, jakby z bardzo szerokiego kata robione i cropowane z rogu.

Domyślnie

I tak o niebo lepiej, niż mój ślubny debiut...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diZaster Zobacz posta
    dziz,
    zdjecia kadrowane przyjemnie, ale tu i owdzie mi nie podchodzi obrobka - szczegolnie ostatnie.
    8 bardzo fajne a 5 jakos dziwnie rozciagniete, jakby z bardzo szerokiego kata robione i cropowane z rogu.
    Hm na 5 f=50mm oryginalny kadr nie kropowany.
    Hehe a ostatnie to wyciągnięte z tzw. śmietnika (całkiem nieostre się trafiło) ale widzę w nim jakąś taką romantyczną czułość tej pary, Popracuje nad nim.
    N itepe.

Domyślnie

Opinie amatora
    Po pierwsze: jak dla mnie za dużo. Naprawde uważasz że wszystkie są tak dobre i mogą iść do oceny ?
    Po drugie: Na 16 tragiczny szum na garniturze.12 wygląda u mnie jakbyś walnął bardzo mocnym fleszem.
    Po trzecie: zdjęcia nr 7, 8 , 14, 20 się bronią (jak dla mnie) ale jak dla mnie na 8 najfajniej uchwycony moment
    Po czwarte: I co z tego, że obrabiane na laptopie ? Wrzuć na innego kompa, tam zobacz jak wyglądają - jest ok wrzucaj, nie jest okej popraw. Lepiej jest wrzucić zdjęcie pod ocenę, kiedy wiesz że inni nie zobaczą taki sam efekt twojej pracy, jaki widziałeś u siebie na ekranie.
    Fotografia ślubna to bardzo ciężki dział, gratuluje odwagi
    Pozdrawiam
    pozdrawiam brama

Domyślnie

Ogólnie jest dobrze. Ze tego, co dotyczy szczegółu i jest wg mnie średnio, to:
    1 - kadr nie do końca wiadomo co przedstawia - do śmietnika
    2, 3, 4, 5 - spoko, fajnie
    6, 7 - ok, sprzęt przygotowany
    8 - trochę dziwne i niekorzystne dla PM, ale sytuacja trochę zabawna - ok
    9 - mi obróbka się nie podoba - kontrast lubię, ale nie taki, co pół ręki na czarno robi
    10 - zupełnie wyprane z kolorów i niedoświetlone, choć z lampy potraktowane - do poprawki
    11 - byłoby ok, gdyby nie zielone zamiast twarzy
    12 - obróbka lekko do poprawki, drażni odblask z lampy - ten kadr byłby ok, ale detale przeszkadzają
    13 - kadrowanie - albo ciaśniej, albo szerzej proponowałbym
    14 - balans bieli i kolorystyka do poprawy
    15 - fajny kadr, ale uwagi jak do nr 10
    16 - bardzo fajny kadr, ale znowu coś nie do końca z kolorami/obróbką
    17 - podbiłbym lekko jasność i kontrast
    18 - j.w. / bardzo ładnie
    19 i 20 - jedne z lepszych momentów, ale zdjęcia są zmasakrowane niestety - ciemno jak w d..., suknia jest szara, tła nie widać (szczególnie 20), kolory skóry nieciekawe - zdecydowanie do poprawki postprocessing
    21 - dlaczego tak nieostre ? celowy zabieg ? poza tym znowu lekko ciemno

Podsumowując - jest dobrze, ale trzeba poprawić zdjęcia pod względem obróbki. Oczywiście mogę się nie znać i każdy ma swój styl, niemniej błędy takie jak niedoświetlenie spowodowane odbłyskiem światła z lampy to są rzeczy, których być nie powinno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diZaster Zobacz posta
    ciagle tylko, ze obrabiane na laptopie i wogole.
    znam ludzi, ktorzy obrabiaja zdjecia na laptopach (takich zwyklych, za ~2ooo zl) i jakos radza sobie z kolorami.
    Podzielam to zdanie. Kurcze, ludzie, co Wy macie z tymi laptopami? Że co niby? Że w laptoppach ekrany LCD są produkowane inną techniką, niż w monitorach stacjonarnych? Miałem do czynienia z wieloma laptopami, z dolnej, z wyższej, z jeszcze wyższej pólki... Jakoś żaden nie przekręcał kolorów do góry nogami. Owszem, w jednym były bardziej nasycone, w drugim mniej, w jednym mniej kontrastowe, w drugim mniej, ale nie na tyle, żeby mówić o spapranej obróbce ze względu na monitor albo o obróbce na czuja... Przecież to, czy ekran wyświetla mniej, czy bardziej kontrastowy obraz widac na pierwszy rzut oka, patrząc na pulpit. Nie jest to nigdy taka róznica, której nie dałoby sie uwzględnić przy obróbce.

Domyślnie

jeżeli mogę jako amator:
    zdjęcia przygotowania do uroczystości podobają mi się - pomysłowe np. 2,4,5,9 dobrze oświetlone, ale w Twojej prezentacji odniosłem wrażenie, że to były najważniejsze chwile młodej pary tego dnia, ogólnie zdjęcia podczas samego ślubu są cienkie - tu za ostro poszedłeś z używaniem błyskogratu, plener to tylko 18,19 i ..21 mimo, że technicznie słabe to moment rzeczywiście uchwycony niezły.
    PS Sam nie wiem czy gdybym był na Twoim miejscu zrobiłbym to lepiej, ale ja do ślubów nie podchodzę, napisałem parę słów w swoim blogu dlaczego
    alexanderkozłowski ::: Nasza... Strona

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów