Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Domyślnie

sigma dobra jest po przymknięciu do f8 jest do zniesienia
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 124miko Zobacz posta
    Może będę nudny, ale do pokazów lotniczych to chyba musisz mieć szybki AF-S i 300mm ( N70-300VR )
    przespałem się z tematem i ciągle mnie męczy szybkość AF w tym pancerniku 75-300, piszecie że jest wolny ale nie wiem jak wolny. Szkła bede uzywał raczej w dynamicznych sytuacjach jak juz wspomniałem.

Czy będzie coś np z 70-300 nikkorowskie w ludzkich pieniądzach, bo na 70-300 VR na bank nie wystarczy.

W szukajce znalazłem różne pozycje nikkorów 70-300 mm z różnymi oznaczeniami szkieł G, ED, D itp. oczywiście w gre wchodziłby używany. Na allegro pełno jest serii G. Wyczytałem że niezłe własności optyczne ma seria właśnie ED ale tego pewnie ze świecą szukać.

Wyprowadźcie mnie z błędu jeśli coś namieszałem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarzab11 Zobacz posta
    przespałem się z tematem i ciągle mnie męczy szybkość AF w tym pancerniku 75-300, piszecie że jest wolny ale nie wiem jak wolny. Szkła bede uzywał raczej w dynamicznych sytuacjach jak juz wspomniałem.

Czy będzie coś np z 70-300 nikkorowskie w ludzkich pieniądzach, bo na 70-300 VR na bank nie wystarczy.

W szukajce znalazłem różne pozycje nikkorów 70-300 mm z różnymi oznaczeniami szkieł G, ED, D itp. oczywiście w gre wchodziłby używany. Na allegro pełno jest serii G. Wyczytałem że niezłe własności optyczne ma seria właśnie ED ale tego pewnie ze świecą szukać.

Wyprowadźcie mnie z błędu jeśli coś namieszałem.
    mała pomyłka seria G jest w miare tanie co o tym mysleć?

Domyślnie

Miałem krótko N70-300G i nie podobały mi się z niego zdjęcia, więc sprzedałem. Są zdania, że N70-300D-ED jest lepszy, ale też są słuchy, że to to samo szkło w 2 różnych opakowaniach. Pamiętaj, że oba to śrubokręty.

Domyślnie

N70-300VR - zakupiłem blisko rok temu i nie żałuję, chociaż faktycznie jest to stosunkowo ciemne szkło, co czasami trochę przeszkadza i utrudnia życie. Ale jak już ktoś wspomniał VR + cichy i całkiem sprawny AF.
    NIKON D300 + D80 + zestaw gadżetów wszelakiej maści.
    Najwyższa pora odkurzyć sprzęt póki jeszcze wiadomo gdzie leży... ehhh....http://www.flickr.com/photos/maciej_ziolkowski/

Domyślnie

Pokazy lotnicze i AF ? Przy dużej dynamice zmian obiektu i duzych odległościach a potem wiadomo, wiuuu bardzo blisko, raczej bym nie liczył a AF, tylko ostrzył ręcznie. Zmarnujesz całą masę zdjęć jesli samolot na tle nieba np. nie ma włączonych świateł, potem przeleci a AF będzie ustawiał i ustawiał i ustawiał . Pomysl raczej o jakości szkła a AF-a sobie odpuść. Lubię robić zdjęcia "lotnicze" i przewaznie wykonuje je stałką 200, szamotanie się z zoomem i AF-em który lubi "szukać" sobie kiedy nie trzeba psuje wiekszość zdjęć.
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

ostatnie pokazy w Radomiu robiłem na AF i zdjęcia były ok, manualnego ostrzenia bym sie nie podjął

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mz7mz13 Zobacz posta
    N70-300VR - zakupiłem blisko rok temu i nie żałuję, chociaż faktycznie jest to stosunkowo ciemne szkło, co czasami trochę przeszkadza i utrudnia życie. Ale jak już ktoś wspomniał VR + cichy i całkiem sprawny AF.
    bardzo bym chciał ten obiektyw ale niestety moje fundusze na to nie pozwalają.

Jestem zdecydowany na 75-300 mm (pompka) ale przeraża mnie szybkość AF, nie miałem nigdy do czynienia ze starymi szkłami tego typu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzPPP Zobacz posta
    spokojnie miałem sigme 70-300 i na pokazach dawała radę
    a jak to wyglądało pod względem mydła na 300 mm? Masz może jakieś fotki z tego szkła, na wysokich ogniskowych?

Domyślnie

Tutaj są dwie na 300mm. Reszta w Exifie

Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów