Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Jaka drukarka

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Jaka drukarka

Witam,

jest to mój pierwszy post na forum, pozdrawiam więc wszystkich serdecznie. Przejdę od razu do rzeczy. Otóż wymyśłiłem sobie, że uniezależnię się od labów i zacznę drukować zdjęcia w domowym zaciszu. Mój problem dotyczy wyboru drukarki. Przy czym podstawowy dylemat to czy lepsza będzie drukarka termosublimacyjna, czy też plujka. Zależy mi głównie na jakości i trwałości oraz trochę mniej (ale bez przesady) na kosztach wydruku. Dodam, że zdecydowaną większość odbitek robię w formacie 10x15.
    Pytanie brzmi: czy lepsze efekty uzyskam z drukarki termosublimacyjnej (np. canon selphy), czy też z atramentówki (np. epson R800, canon iP5200, canon iP8500).
    Pozdrawiam

Domyślnie

Z sześciu kolorów korzysta również Epson Stylus Photo PX710W na którym drukuję fotki i mogę powiedzieć, że jakość jest rewelacyjna. W połączeniu z papierem premium Epsona, to odbitki z labu nie mają żadnych szans.

Domyślnie

Canona IP 4200 używam od kilku lat - Jeżeli do fotografii tylko oryginalne tusze i dobre papiery a to = wysokie koszty
    Używałem różnych zamienników i tych najdroższych i tańszych wszystko po latach do kosza - bo oglądać się tego nie da , obojętnie czy w albumie czy w ramce (w ramce to już totalna porażka -wyglądają jak 25 letnie zdjęcia na ORWO)
    Ostatnio zakupiłem Selphy i jakość jest lepsza niż z 4200 , a jak z trwałością zobaczymy za kilka lat

Uprawnienia umieszczania postów