Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Ślubnie...

Domyślnie Ślubnie...

Kilka moich gniotów:
    1.
    2.
    3.

Liczę na konstruktywną krytykę, pozdrawiam.
    D200 | N 28-70/2.8, 50/1.4 | SB 800 |

Domyślnie

Połącz te zdjęcia jeszcze raz albo najlepiej w ogóle nie wrzucaj takich łączonych. Wyszło to katastrofalnie. Nie widac w ogóle gdzie się kończy jedno, a gdzie zaczyna drugie zdjęcie. Poza tym te fotki, skoro już występują w jednym kadrze powinny tworzyć jakąś logiczną całość, a tu tego nie zauważyłem. Mam nadzieję, że to nie są najlepsze zdjęcia jakie wyszły na tym ślubie...
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Z tym łączeniem to nie bardzo ,jakby z innej bajki,
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Ehm... jeżeli łączysz zdjęcia staraj się oddzielać linią, bo się wszystko zlewa a jak to powiedział mój przedmówca "... jakby z innej bajki"

Domyślnie

Dzięki za uwagi, niestety już nie mogę edytować posta więc nie poprawie tych łączeń. Wiem już, że źle je zaprezentowałem.
    Co powiecie o samych zdjęciach ? są aż tak kiepskie ?

Domyślnie

Zdjęcia moim zdaniem całkiem fajne

ALE co innego mnie zastanowiło, na zdjeciu 2 jest już ceremonia podniesienia. Z tego co wiem nie powinno się focic w tym momencie. Nie robił Ci ksiądz żadnych problemów?

Domyślnie

no 2 pierwszy i ostatni raz jak Cię ktoryś ksiądz przyuważy a będzie mało ludzki to nawet przerwie ceremonię

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez totmes Zobacz posta
    no 2 pierwszy i ostatni raz jak cię ktoryś ksiądz przyuważy a będzie mało ludzki to nawet przerwie ceremonię
    zdarzają sie takie przypadki,trzeba mieć dystans bo niewiadomo na kogo się trafi
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Nie macie racji. Też myślałem podobnie ale gdy robiłem zaświadczenie w kurii rzeszowskiej ksiądz który prowadził zajęcia powiedział, że w czasie podniesienia można robić zdjęcia wręcz zachęcał do ich robienia ze względu na podniosłość tego momentu. Zakupiłem też taką książeczkę z zasadami liturgii dotyczącymi fotografowania i filmowania i tam też nie ma nic o takim zakazie. Z kursu jak i z tej książki wynika, że zdjęć nie można robić tylko wtedy gdy kapłan prowadzi dialog z ludem. Dowiedziałem się też, że w każdej diecezji mogą panować inne zasady.

Domyślnie

Zaintrygowałeś mnie tą książeczką. Możesz napisać coś więcej o niej. Gdzie można ją dostać, jaki tytuł, itp?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów