Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Córka

Oszczędny w słowach Awatar Muhozol
    Miasto
    Killarney, ROI

Domyślnie

Wielu ekspertów portretowania powtarza, że właściwa poza i ekspresja potrafi zabić lub uratować zdjęcie.
    Z pewnością od amatorów modeli i modelek nie oczekuje się idealnego pozowania ale uważam, i można się tu nie zgodzić, że Twoja jakkolwiek niezwykle urodziwa modelka nie chcę być przed obiektywem , nie angażuje się, czuje się niekomfortowo i jest spięta i to moim zdaniem widać.
    Zanim zaczniesz rozpatrywać zdjęcia pod względem technicznym, światło, ostrość, kadr, postaraj się aby modelka miała frajdę z tego całego fotografowania.
    Jeśli gadam bzdury to po prostu zignoruj moją wypowiedź.
    Pozdrawiam i życzę wielu naturalnych uśmiechów na Twoich ujęciach.

Domyślnie

Spacerówka też słaba. Co ona ma pokazać? Osobę, psa, emocje przy współpracy? Nic tu nie ma. Brak punktu zaczepienia dla wzroku.

Domyślnie

Masz rację, tak samo zresztą jak Muhozol zdjęcie zostało zrobione spontanicznie na spacerze trudno mi powiedzieć co ono ma powiedzieć mi się po prostu podoba bo to moja córka błędem było zamieszczenie go w kategorii portret powinno trafić do fotografii albumowej - ale bardzo dziękuje za komentarze słowa krytyki pomagają myśleć nad poprawą.
    Pozdrawiam Piotr Nikon z8 z50 + Tamron 90 f2,8 + sb600 +nikkor 18-105 + tamron 150 600 G2

Oszczędny w słowach Awatar Muhozol
    Miasto
    Killarney, ROI

Smile

Wiem dokładnie co masz na myśli dla mnie moja córcia też jest najcudowniejszą modelką
    To co mi się nasuwa to po prostu spróbuj rozmawiać w czasie sesji, łapać ciekawe naturalne pozy i spojrzenia i maksymalnie rozładowywać atmosferę, a od strony technicznej z pewnością wszystko jest do nadrobienia.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Dawno nic nie pokazałem,więc znów córka

Pozdrawiam Piotr Nikon z8 z50 + Tamron 90 f2,8 + sb600 +nikkor 18-105 + tamron 150 600 G2

Domyślnie

Witaj Piotrek
    Dawno Cię nie widziałem.
    Na tym zdjęciu zdecydowanie widać emocję - przynajmniej w stosunku do fotografa )))))))))))))
    pozdrawiam
    Nikon D300

Domyślnie

Kolejne kilka lat minęło więc tak dla porównania - znów Córka w towarzystwie psiska.

To początek mojej współpracy z D7000
    Ostatnio edytowane przez py1szczak2 ; 18-08-2013 o 12:32

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów