Też zachodzę w głowę od dłuższego czasu myśląc o zmianie D50. Rodzi mi się między innymi takie pytanie.
Jak się ma ISO 1600 S5p do D200 ? To mnie interesuje, jeżeli przy okazji można?
Szukaj
Też zachodzę w głowę od dłuższego czasu myśląc o zmianie D50. Rodzi mi się między innymi takie pytanie.
Jak się ma ISO 1600 S5p do D200 ? To mnie interesuje, jeżeli przy okazji można?
D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw
to juz dawno ;D
jaka blona filmowa .. o czym ty mowisz?? przeceiz 70% uzytkownikow forum nawet nie wie ze kiedys cos takeigo bylo a slowo analog kojarzy im sie z czarna plyta z ktorej co lepsi DJe miksuaj kawalki3200 iso z S5 szumi, ale szumi ładnie i używalnie. I już. Ludziska, to jest 3200 iso... Widzieliście, jakie ziarno ma przy tej czułości błona filmowa? Ile razy tego 3200 iso użyjecie?
ale przeciez nikt tego nei bedzie drukowal .. poza tym .. fotografie dekielkow linijek i tablic z kolorami beda zawsze wygladaly tak samoRóbcie zdjęcia, a nie pitolcie o wyższości postu nad karnawałem.Tak jak pisze kolega przede mną; zróbcie zdjęcie, wydrukujcie i wtedy marudźcie albo nie...
![]()
s5 szumi rownie ladnie jak d70 tyle ze szumy ma mniejsze .. a na papierze wyglada to wyjatkowo ladnie.
Dla mnie iso jest ważne bo mam manie robienia zdjęć bez lampy, dla mnie takie zdjecia maja najlepszy klimat dlatego mi na tym zalezy. Nie robie zdjec dekielków, nie wiem czy mam hoty/ bady ff i bf...
Temat zszedłna inna droge. Przekona mnie ktoś?? Czekać?? Duży skok odczuje z d50 na s5 ??
никон
W kwestii szumów NIE. Wszystko inne Tak
Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||
A co to jest wszystko inne? Poza rejestracją świateł, i ew. dostępnym ISO100 to Fuji nie jest w niczym lepsze od D300. Tylko poproszę konkrety, a nie opowieści i magicznym obrazie Fuji którego nikt poza jego fanami jeszcze nie widział.
inaczej sprofilowany jest kolor. nie sa sie uzyskac prownywalnego efektu przy pomocy nikona, nawet przy usilnych probach wolania RAW, sprawa swiatel zostala wczesniej wspomniana. na tym konczy sie przewaga fuji nad nikonem (chyba niestety kazdym).
侍
Ale wy macie problemyPokażcie mi coś, co da Wam taką jakość obrazowania przy fotografii skóry, jaką da Wam Fudżi w swojej obecnej cenie. I już...
Jeśli ktoś nie widzi różnicy między D300, S5, D50 a całą resztą i potrzebuje tłumaczenia, żeby zobaczyć, to nie ma kompletnie znaczenia, co kupi. A jak widzi i wie czego chce, to z każdym z tych aparatów sobie poradzi...
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
I jak zwykle konkretów zero![]()
Skontaktuj się z nami