Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Umocnienie bis

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Umocnienie bis

kolejna fotka z serii z palami - nie mogę odnależć swojego stylu na nowym monitorze , ciekaw jestem waszych opini jak to się ma (szczególnie chodzi mi o kolorystykę) do moich wczesniejszych fotek

zapraszam

Domyślnie Odp: Umocnienie bis

Tak się od paru minut patrzę na to zdjęcie i zastanawiam, bo coś mi nie gra a nie potrafię powiedzieć co W prawym górnym rogu dookoła tych pali widać dziwną obwódkę więc chyba jest trochę przeostrzone, generalnie górna część tych pali jakoś mi nie gra - wyciągałeś ten obszar z cienia?

PS. Wydaje mi się, że w porównaniu z Twoimi poprzednimi zdjęciami to jest generalnie nieco ciemniejsze - to tak odnośnie tego monitora.

to
    Gość

Harb, przepraszam, wiem, że nie miałem się nigdy więcej wypowiadać w Twoich wątkach. Ale tutaj muszę. Chłopie, całe szczęście, że kupiłeś ten monitor. Fakt, jest ciemniej, ale to lepiej moim zdaniem. Poprzednio było często za jasno. Kolory są dużo lepsze. Nic nie świeci, nie ma niepotrzebnych przesaturowań. Kolorystycznie i tonalnie mi się podoba.
    A co do tej obwódki wokół pali, to faktycznie przesadziłeś z przyciemnianiem (kontrastowaniem - pewnie poziomami) nieba i widać brzydki efekt niestarannej obróbki. Niebo moim zdaniem jest do poprawy. Reszta jak należy. Gratuluję dobrego monitora Teraz będzie już tylko lepiej

Dla mnie swietne, ale to niebo do poprawki - za ciemne, nienaturalne, no i wlasnie te obwodki wokol pali.

ogromna poprawa ... wiesz o czym mowie ?!

wrzucam drugą wersję - zrobioną (tak mi się wydaję ) mniej agresywnie bardziej lightowo

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

moim zdaniem optymalne byłoby coś pośredniego
    jedynka jest (dla mnie) trochę za mocna, ciemna, agresywna, no i niebo trochę sztuczne, chociaż woda na 1 jest dla mnie super

dwójka lajtowa, może trochę nawet lekko nijaka - dlatego widziałbym coś pośredniego (np lekko ciemniejsze niebo na 2)

tak tylko marudzę - ale jest ok
    przynajmniej po zmianie monitora - wiesz teraz jakie są, bywają różnice (także w odbiorze u innych)

P

chlera to nie jest takie proste na nowo się odnależć

wersja nr 3 i to już dzisiaj będzie na tyle

Piotr_ek
    Gość

Januszu - jeszcze trochę musisz przyciemnić - łączenie nieba z palami

Ale kaderek fajny, podoba mi się... a z obróbką pewnie dasz radę

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    Januszu - jeszcze trochę musisz przyciemnić - łączenie nieba z palami

Ale kaderek fajny, podoba mi się... a z obróbką pewnie dasz radę
    jutro usiądę i dla samego siebie (bo fota mi się podoba ) zrobię nefa jeszcze raz od podstaw ,dzięki

pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów