kolejna fotka z serii z palami - nie mogę odnależć swojego stylu na nowym monitorze , ciekaw jestem waszych opini jak to się ma (szczególnie chodzi mi o kolorystykę) do moich wczesniejszych fotek
zapraszam
Szukaj
Tak się od paru minut patrzę na to zdjęcie i zastanawiam, bo coś mi nie gra a nie potrafię powiedzieć coW prawym górnym rogu dookoła tych pali widać dziwną obwódkę więc chyba jest trochę przeostrzone, generalnie górna część tych pali jakoś mi nie gra - wyciągałeś ten obszar z cienia?
PS. Wydaje mi się, że w porównaniu z Twoimi poprzednimi zdjęciami to jest generalnie nieco ciemniejsze - to tak odnośnie tego monitora.
Harb, przepraszam, wiem, że nie miałem się nigdy więcej wypowiadać w Twoich wątkach. Ale tutaj muszę. Chłopie, całe szczęście, że kupiłeś ten monitor. Fakt, jest ciemniej, ale to lepiej moim zdaniem. Poprzednio było często za jasno. Kolory są dużo lepsze. Nic nie świeci, nie ma niepotrzebnych przesaturowań. Kolorystycznie i tonalnie mi się podoba.
A co do tej obwódki wokół pali, to faktycznie przesadziłeś z przyciemnianiem (kontrastowaniem - pewnie poziomami) nieba i widać brzydki efekt niestarannej obróbki. Niebo moim zdaniem jest do poprawy. Reszta jak należy. Gratuluję dobrego monitoraTeraz będzie już tylko lepiej
![]()
Dla mnie swietne, ale to niebo do poprawki - za ciemne, nienaturalne, no i wlasnie te obwodki wokol pali.
ogromna poprawa ... wiesz o czym mowie ?!
moim zdaniem optymalne byłoby coś pośredniego
jedynka jest (dla mnie) trochę za mocna, ciemna, agresywna, no i niebo trochę sztuczne, chociaż woda na 1 jest dla mnie super
dwójka lajtowa, może trochę nawet lekko nijaka - dlatego widziałbym coś pośredniego (np lekko ciemniejsze niebo na 2)
tak tylko marudzę - ale jest ok
przynajmniej po zmianie monitora - wiesz teraz jakie są, bywają różnice (także w odbiorze u innych)
P
Januszu - jeszcze trochę musisz przyciemnić - łączenie nieba z palami![]()
Ale kaderek fajny, podoba mi się... a z obróbką pewnie dasz radę![]()
Skontaktuj się z nami