Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 87

Domyślnie Nikon D60 - 2 pytania

Witam

Przymierzam sie do zakupu nikona D60. Z tego co wyczytałem to na jego minus przemawia fakt brak podglądu głębi ostrości oraz brak braketingu. Stąd mam 2 pytania:

- jak ten podgląd głębi ostrości wygląda w aparacie, bo pojęcie głębi znam, ale zbytnio opcji podglądu nie kojarze

- tu pytanie dla użytkowników, brak braketingu ale jakiego balansu bieli, ostrości, ekspozycji ?? czy wszystkich ??

Z góry dzieki za odpowiedź

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Domyślnie Odp: Nikon D60 - 2 pytania

Cytat Zamieszczone przez chad Zobacz posta

- tu pytanie dla użytkowników, brak braketingu ale jakiego balansu bieli, ostrości, ekspozycji ?? czy wszystkich ??
    o so hozi?

Cytat Zamieszczone przez avallardi Zobacz posta
    o so hozi?
    O to, że braketing może być rożny
    Idź zdjęcia robić. Już.

Witam

Przymierzam sie do zakupu nikona D60. Z tego co wyczytałem to na jego minus przemawia fakt brak podglądu głębi ostrości oraz brak braketingu. Stąd mam 2 pytania:

- jak ten podgląd głębi ostrości wygląda w aparacie, bo pojęcie głębi znam, ale zbytnio opcji podglądu nie kojarze

Z góry dzieki za odpowiedź
    Podgląd GO realizowany jest tak, że obiektyw przymyka się do wartości roboczej. Obraz w wizjerze zazwyczaj wtedy ciemnieje (jeśli masz ustawioną przysłonę większą niż minimalna) i uzyskuje taką ostrość (głębie) jaka wynika z tejże przysłony.
    Co do bracketingu to zapewne nie ma br ekspozycji i WB (aczkolwiek tego nie jestem pewny) o br. ostrości natomiast nie słyszałem. Chodzi o wyostrzanie jpga?

D60 nie posiada bracketingu WB i ekspozycji. Niestety. Podglad glebi ostrosci tylko z odpowiednio zmodyfikowanymi szklami typu bodajze D (z pierscieniem przyslony w kazdym razie).
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Miasto

Cytat Zamieszczone przez avallardi Zobacz posta
    o so hozi?
    Cytat Zamieszczone przez fil_ftp Zobacz posta
    O to, że braketing może być rożny
    OK. Przeczytałem szybko i z braku choćby przecinka po "jakiego" tak wyszło:

Przymierzam sie do zakupu nikona D60. Z tego co wyczytałem to na jego minus przemawia fakt brak podglądu głębi ostrości oraz brak braketingu.
    To są akurat najmniejsze minusy tej puszki...
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Miasto

Przymierzam sie do zakupu nikona D60. Z tego co wyczytałem to na jego minus przemawia fakt brak podglądu głębi ostrości oraz brak braketingu.
    Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    To są akurat najmniejsze minusy tej puszki...
    Wspomnijmy raz jeszcze o braku śrubokręta, bo dawno nic o tym nie było.

Jak jesteś początkującym użytkownikiem to brakiem podglądu GO i bracketingu bym się nie martwił. Bardziej brakowało by mi górnego wyświetlacza. Jest to naprawdę przydatna rzecz. A śrubokręt...fakt, dawno się o nim nie pisało.

co wy wszyscy zawsze w d40, d60 z tym srubokretem przecież brak srubokreta = drozsze szkla i ot cala roznica . Ale ceny tych obiektywow spadaja mysle ze firmy produkujące obiektywy nie wypuscily na rynek duzej ilosci tych szkiel tylko dla tych puszek cos w tym musi byc myslac logicznie . Wedlug mnie nowe nikony beda juz bez srubokreta . Bo chyba taki nikkor 24/70/2.8 AFS za ponad 5 k nie jest specjalnie produkowany dla tych dwoch modeli nikona .

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów