Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Lesna klaustrofobia

seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie Odp: Lesna klaustrofobia

fajne obydwa, i chociaz drugie nieostre to rzeczywiscie klaustrofobiczne!
    Pozdrawiam A.

jedynki nie rozumiem, patyki jakies :\ matomiast dwojka...boje sie ciekawe jak by wygladala w b&w.

Pozdrawiam.
    D2x | D80 | MB-D80 | S10-20 | N 17-55 2.8 | S28-70 | N50 1.4D | S70-300 | SB800 | Manfrotto | Lowepro + pare innych zabawek...
    http://www.sqbgallery.yoyo.pl/ <-- Moja galeryjka...

Zapomnialem dodac, ze na 2 zostala uzyta ogniskowa 18mm na cropie...
    seek & destroy

Jedynka, to moje klimaty, MIODZIO, natomiast dwójka już nie za bardzo, gdyż nie zachwyca mnie spojrzenie bliskie rybiemu.

Adam, celowo wspomnialem o szerokosci kadru
    Tam autentycznie jest tak ciasno, ze pomiedzy drzewa da sie wejsc tylko z jednej strony. Nie ma wiec mowy o rybiej perspektywie, to tylko "kitowy" szeroki kat, nic wiecej. Focilem z podlogi dla delikatnego poglebienia efektu i puche musialem trzymac "do gory kolami", aby uzyskac pozadana pozycje ujecia juz na podgladzie (taka zachcianka i potrzeba chwili).
    seek & destroy

2 jak dla mnie super, pomysl na kadr swietny, ma sie wrazenie jakby te drzewa czlowieka przytlaczaly
    Natomiast zdjecie nr 1 jest dla mnie totalnie niezrozumiale. Jakies badyle i tyle (ale rym ), nie ma zadnej kompozycji, no nie wiem...

Cytat Zamieszczone przez ADAM1 Zobacz posta
    Jedynka, to moje klimaty, MIODZIO...
    Mogl bys to rozwinac? Dlaczego uwazasz, ze 1 jest miodzio?

P.S.
    Cos czuje, ze jakby to zdjecie wrzucil jakis nowicjusz to by go zmielono, zjedzono, przezuto, wypluto i zdeptano 5 razy
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Mogl bys to rozwinac? Dlaczego uwazasz, ze 1 jest miodzio?
    No nie wiem jak Ci to powiedzieć, ale po prostu trzeba kochać las, aby docenić również detale.

Sam często robię podobne ujęcia, więc doskonale rozumiem autora.

Jedyne czego mi brakuje, to skrzenia się kropelek wody na gałęziach, ja bym przed ekspozycją popryskał gałąź wodą, ale to detal.

Cytat Zamieszczone przez ADAM1 Zobacz posta
    No nie wiem jak Ci to powiedzieć, ale po prostu trzeba kochać las, aby docenić również detale.
    Ja lasy wrecz uwielbiam Kocham szwedac sie godzinami po lesie zbierajac np. grzyby albo ot poprostu polazic. A tego zdjecia za cholere nie rozumiem i nie widze na nim zadnego interesujacego (przyciagajacego wzrok) detalu Moze nie umiem patrzyc?
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Adam, celowo wspomnialem o szerokosci kadru
    Tam autentycznie jest tak ciasno, ze pomiedzy drzewa da sie wejsc tylko z jednej strony. Nie ma wiec mowy o rybiej perspektywie, to tylko "kitowy" szeroki kat, nic wiecej. Focilem z podlogi dla delikatnego poglebienia efektu i puche musialem trzymac "do gory kolami", aby uzyskac pozadana pozycje ujecia juz na podgladzie (taka zachcianka i potrzeba chwili).
    Przecież wiem, gdyż przy szerokich występują deformacje.

Moja dezaprobata tyczyła ujęcia charakterystycznego dla "rybiego spojrzenia".

W lesie nie lubię takich ujęć, najwyżej udawanie żaby pod jakimś rozłożystym dębem, to mi się już zdarzało.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów