Szukaj
trochę złomu w dużym plecaczku.
Myślę że z 1 coś się ładnego wyciagnie. Reszta kadrów ciut taka przypadkowa 5i7 ma potencjał ale słabo wykożystany w tych ujęciach - może zejście z obiektywem tuz nad poziom wody zmienilo by perspektywę na korzystniejsza. Bo teraz to tak troszkę dziennik melioranta - wały, wały , wały więc z tego wszystkiego jaz na 1 sam się broni![]()
Pozdrawiam: Camrak
Down Under - the place to be!
za Camrak 5 i 7 najlepsze MZ, reszta przecietna i rzeczywiscie troche przypadkowa.
Pozdrawiam A.
To i ja tak na szybko napiszę, że ot pstryki do archiwum (bez ładu i składu), w dodatku nie obrabiane... To tak jakby zrobić analogiem zdjęcia na kliszę i oddać pierwszemu z brzegu labowi na automat - po postu miodzioo![]()
ovserwator jak zwykle bezlitosny
5ka ma fane kolory i swiatło
a 1ka.. można inaczej np http://img521.imageshack.us/img521/8058/czyjsek5.jpg
ale czy lepiej?
pozdrawiam
nikuś - zalezy co kto robi
dzieki za pochlebne i negatywne opinieto byl 1 porzadny plenerek i mam nadzieje ze na nastepnym zrobie cos lepszego
jednak moglibyscie tez pisac na co lepiej uwazac i co zmienić
![]()
wacki4 - zapamiętaj sobie raz na zawsze - że fotografia to dwa etapy - moment zarejstrowania przez matrycę lub film rzeczywistości, oraz to co robisz z zarejestrowanym materiałem w postporcessingu - oba etapy równe ważne - czasem świadomie tego drugiego się nie stosuje - ale Ciebie o to nie posądzam i lepiej niech tak zostanie - więc weź tyłek posadź i zajmij się postprocessingiem - bo jest w tym wypadku etap dla Ciebie bardzo ważny, a nawet gdzie niegdzie ważniejszy - żebyś uratował co nie co.. i dopiero się chwal Wać Pan...
ovserwator - mi chodzilo o to wlasnie, by zrobic to co na matrycy i pobawic sie rawem. bez cropowania, polepszania w psie. w psie mozna zrobic wszystko, a ja chcialem uzyskać coś - własnie bez niego, choc wiem ze pare z tych zdjec mozna by odpowiednio przyciacjak znajde chwile ktorej tez brakuje - zdjecia chcialem wrzucic na swiezo, po plenerku
- to napewno cos podkadruje i wrzuce
dzięki za radę
![]()
wacki4 ... ovserwator ma rację tzn ja się w z nim w tym przypadku zgodzę. Jest kilka wątków dotyczących sensownosci, potrzeby obróbki zdjęcia, które wychodzi z puszki. Nasze aparaty cyfrowe nie radzą sobie dobrze w pewnych sytuacjach i albo wspomagac się np filtrami zakładanymi na obiektyw, hdr-em, tudzież filtrami na lampe watpliwie korygującymi rózne zródła światła, albo poprawiać zdjecie programowo żeby zobaczyć obraz zbliżony do rzeczywistości... inna sprawa, że często zniekształcony wizją autora
pozdrawiam
Nikuś - wiem rozumiem - i nie omieszkam w wolnej chwili coś poprawić i podrzucićdzięki
![]()
Skontaktuj się z nami