Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: hoya fioletowa

Domyślnie hoya fioletowa

Witam..czy filtr polaryzacyjny HOYA standard (fioletowa seria) ma gwint zeby mozna bylo do niego przykrecic system cokina??

Domyślnie Odp: hoya fioletowa

jak nie jest slim to bedzie mial tylko po co nakrecac na niego cokina ??
    D70s + Grip + Nikkor 80-200/2,8 + Tamron 17-50/2,8 + Vivitar 100/3,5 Macro + Nikkor 50/1,8 + SB-800
    - Całośc skradziona 30/08/2008 w okolicach Płońska

Z tego co pamiętam, to ma. Ale (nie obrażając nikogo) ten filtr to kupa i jeżeli dołożysz do niego Cokina to dostaniesz znaczny spadek jakości optycznej. Jeżeli chcesz łączyć filtry, to używaj najlepszych możliwych bo każdy z nich wpływa na zdjęcia.

Cytat Zamieszczone przez Garnett Zobacz posta
    jak nie jest slim to bedzie mial tylko po co nakrecac na niego cokina ??
    nie wiem czy slim...narazie widzialem tylko jedna wersje tego filtra..nic na temat "slim" nie pisalo..
    mam cokina, nie mam polara..wiec chce sobie kupic, dlatego pytam czy ten filtr ma gwint
    po co?? - (szare polowki)

Cytat Zamieszczone przez Xathloc Zobacz posta
    Z tego co pamiętam, to ma. Ale (nie obrażając nikogo) ten filtr to kupa i jeżeli dołożysz do niego Cokina to dostaniesz znaczny spadek jakości optycznej. Jeżeli chcesz łączyć filtry, to używaj najlepszych możliwych bo każdy z nich wpływa na zdjęcia.
    jesli faktycznie jest taki slaby to nie dobrze..bedzie mnie on kosztowal 120zł, a dla mnie to juz bardzo duzo

to co powiesz o polarze przeznaczonym do systemu cokin?? oczywiscie nieoryginalny

o ten: http://www.allegro.pl/item381818817_...p_nowy_fv.html

to bedzie lepsze rozwiazanie czy wrecz przeciwnie?

"o co powiesz o polarze przeznaczonym do systemu cokin?? oczywiscie nieoryginalny"

Na polarze nie ma co oszczedzac bo stracisz wiele na jakosci a polar za 90zł to nie bedzie zadna rewelacja. Jak polar do cokina to kup oryginalny ( moze byc problem bo czasem swiatlo dostaje sie przez szczeliny w pomiedzy holderem a filtrem i trzeba to jakos zabezpieczyc ) albo kup dobry polar Marumi B+W
    D70s + Grip + Nikkor 80-200/2,8 + Tamron 17-50/2,8 + Vivitar 100/3,5 Macro + Nikkor 50/1,8 + SB-800
    - Całośc skradziona 30/08/2008 w okolicach Płońska

Uprawnienia umieszczania postów