Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: lampa Sony

Domyślnie Odp: lampa Sony

Zapewne Sony klamie.

Dodali by jeszcze obracana glowice, po 180" w kazda strone, i bylo by idealnie
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Cytat Zamieszczone przez vasco5 Zobacz posta
    nawet najwyższa wersja 700 nie jest w magnezowej obudowie, a w obleśnym plastiku... (jak dla mnie to ogromna skucha...)
    Ooooo, poważne problemy z percepcją, bo to obleśny, magnezowy odlew.

Cytat Zamieszczone przez Agat Zobacz posta
    Ooooo, poważne problemy z percepcją, bo to obleśny, magnezowy odlew.
    Powiedzmy - częściowo .
    Pozdrawiam
    Marcin

Zrobili by lepiej w tej lampce drugi palnik. Takie pochylenie ma średni sens, bo palnik sieje światłem pod kątem 90 stopniu do układu matrycy.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zrobili by lepiej w tej lampce drugi palnik. Takie pochylenie ma średni sens, bo palnik sieje światłem pod kątem 90 stopniu do układu matrycy.
    A jednak dotychczas wielu ludzi sporo kombinowało by taki pochył uzyskać. Rolę drugiego palnika dośćskutecznie spełnia wbudowany wysuwany odbłyśnik - na tyle skutecznie, że ani Nikona ani Canon, ni Olympus ni Pentax, w swoich topowych lampach takiego palnika nie mają. ZTCW ma to tylko Metz.
    Ostatnio edytowane przez wyrwiflak ; 28-06-2008 o 11:31
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    A jednak dotychczas wielu ludzi sporo kombinowało by taki pochył uzyskać. Rolę drugiego palnika dośćskutecznie spełnia wbudowany wysuwany odbłyśnik - na tyle skutecznie, że ani Nikona ani Canon, ni Olympus ni Pentax, w swoich topowych lampach takiego palnika nie mają. ZTCW ma to tylko Metz.
    ja też kombinowałem, ale nie o taki pochył mi chodziło - brackety mają to zrobione lepiej - palnik jest dokładnie nad matrycą i układ świecenia jest taki jak położenie matrycy.
    wysuwany odbłyśnik to dość marna namiastka drugiego palnika. Nikon też kiedyś miał takie rozwiązanie, szkoda, że to zarzucił.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

pierwsza cena sklepowa 1399zł
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Dla mnie ten przechył palnika to tylko bajer marketingowy. Jedyna zaleta, że jak świecimy w sufit, to łatwiej przestawić palnik gdy przechodzi się na kadr pionowy. Poza tym same wady. Przede wszystkim brak obrotu wokół osi pionowej. Nie da się tym, na przykład, błyskać do tyłu. Nie rozumiem co Wam się w tym podoba.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów