Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: lampa Sony

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie lampa Sony

I to się nazywa przemyślane projektowanie

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7438

Domyślnie Odp: lampa Sony

fakt odchylany korpus bardzo fajna sprawa w SB mogli by zrobić odchylanie o 180 w prawo i lewo a nie tylko w lewo

No, podoba mi się to. W ogóle, Soniacz czerpie ile może z fajnej tradycji Minolty i zaczyna wyrastać na naprawdę porządny system. Szkoda, że nie zrobili tego rok temu, kiedy sfrustrowany sprzedałem swoje graty i przeszedłem na ciemną stronę mocy...
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

pomysł dobry...
    ale jak znam życie to z wytrzymałością takich gadżetów bywa baaardzo różnie...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

mysle ze takiej lampy nie można nazwać gadzetem... jeszcze sie okaże ze nasze sabinki beda tak nazywane przy tym potworze juz mamy pierwszy powód do zazdrości soniaczom..

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    No, podoba mi się to. W ogóle, Soniacz czerpie ile może z fajnej tradycji Minolty i zaczyna wyrastać na naprawdę porządny system. Szkoda, że nie zrobili tego rok temu, kiedy sfrustrowany sprzedałem swoje graty i przeszedłem na ciemną stronę mocy...
    Heh, skąd ja to znam

Tylko ten obciachowy napis - Sony...

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Heh, skąd ja to znam Tylko ten obciachowy napis - Sony...
    A co za różnica, jaki napis, każdy tak samo obciachowy... Mnie tam wisi, jakiej to marki sprzęt, jeśli spełnia moje założenia...
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

ale uwierzcie, że w lustrzankach SONY jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia...
    miałem okazję potestowania (pomacania) Alpha 200, 350, 700...

wszystkie są zrobione z beznadziejnej jakości plastiku... no i to pierwsze, co mnie od nich odrzuciło...
    nawet najwyższa wersja 700 nie jest w magnezowej obudowie, a w obleśnym plastiku... (jak dla mnie to ogromna skucha...)

niestety wszystkie sprawiają wrażenie gadżeciarskich, wakacyjnych lustrzanek dla mas...
    no cóż... promocje 200 i 350ki maja świetną... bo ciągle ludzie o nie pytają...
    ale śmieszy mnie fakt, że jak ktoś po Sonym bierze do ręki np D60 czy D80... to prosi o spakowanie Nikona i schowanie do gabloty Sony
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Zrobili by lepiej w tej lampce drugi palnik. Takie pochylenie ma średni sens, bo palnik sieje światłem pod kątem 90 stopniu do układu matrycy.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zrobili by lepiej w tej lampce drugi palnik. Takie pochylenie ma średni sens, bo palnik sieje światłem pod kątem 90 stopniu do układu matrycy.
    A jednak dotychczas wielu ludzi sporo kombinowało by taki pochył uzyskać. Rolę drugiego palnika dośćskutecznie spełnia wbudowany wysuwany odbłyśnik - na tyle skutecznie, że ani Nikona ani Canon, ni Olympus ni Pentax, w swoich topowych lampach takiego palnika nie mają. ZTCW ma to tylko Metz.
    Ostatnio edytowane przez wyrwiflak ; 28-06-2008 o 11:31
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów