Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Slubny plener

Domyślnie Odp: Slubny plener

moim zdaniem po prostu poprawnie.
    Cytat Zamieszczone przez Skrzat Zobacz posta
    takie art przez duże A
    bez przesady... artyzmu tu niestety brak, bardzo statyczne,
    Piękne światło
    pierwsze dwa w pełnym słońcu- zaciemnione oczodoły i cienie na twarzy.

harb szkoda że miałeś mało czasu, bo ładna para no i to słońce nie sprzyjało
    Pozdrawiam

Post Odp: Slubny plener

wilus przecież ja napisałam

"Hmmm...... piszesz, że klasycznie?
    No i bardzo dobrze!!!
    Wystylizowane, wyszukane pozy i kadry w bw lub sepii - takie art przez duże A -może są i dobre na konkurs czy wystawę, rzecz gustu.

Ja w swoim albumie, jako pamiątkę z tego szczególnego dnia, zdecydowanie wolałabym mieć fotografie w klimacie który zaprezentowałeś."

Przeczytaj dokładnie posta zanim zacytujesz autora!!!
    Wyrwane z całego zdania i zacytowane przez Ciebie cztery słowa zupełnie zmieniają sens mojej wypowiedzi.

A więc jeszcze raz (dla zrozumienia):wolę takie fotki jak te zaprezentowane przez Harba od artu przez duże A.

Pozdrawiam
    NIKON - system

3,4,7 fajne ale ogolnie wszystkie w podobnej scenerii i nieco za malo atrakcyjne jak dla mnie ( lubie jezeli slubne plenery maja jakies pomysly )

Cytat Zamieszczone przez himself Zobacz posta
    3,4,7 fajne ale ogolnie wszystkie w podobnej scenerii i nieco za malo atrakcyjne jak dla mnie ( lubie jezeli slubne plenery maja jakies pomysly )
    powiem wam ile miałem czasu - 20minut , mało tego robiłem fotki razem z kamerzystą który ustawiał mi parę pod kamerę

pisałem ze to mój pierwszy raz i że fotki w stylu klasycznym , więc nie doszukujcie się proszę w fotkach tego czego z założenia nie miało i nie mogło tam być

osobiscie nie obawiałem się klasycznych kadrów ale przepaleń - a tego zdajsie w większosci udało mi się uniknąć

jezeli byłby to normalny plener ślubny to sądzę że parę pomysłów nawet tych podpatrzonych u innych mógłbym wdrożyć

ponieważ otrzymałem na pw parę pytań od młodych forumowiczów w jaki sposób uniknąłem przepałów i jaki jest udział NX-a w tych fotkach odpowiem tutaj - fotki zrobione w rawach wywołane w normalny sposób ale z ciepłym
    WB (temp 6000tys) foki praktycznie bez udziału suwaka kontrastu , w paru miejscach lekko przyciemniane bo mimo 18 30 słoneczko swieciło dość mocno ---tak więc bez kombinacji z obróbką ,oprócz ostatniej fotki wszystkie zrobione z 70-200 VR 2.8 F3.2 do 4.5

pozdrawiam

wilus przecież ja napisałam...
    ino masz rację, przepraszam namieszałem

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Niepołomice

Super wszystkie zdjęcia , 4 rewelacja - światło, kompozycja, tylko 5 taka sobie,

Harb - szczerze gratuluję! Bardzo dobre zdjęcia, nieprzekombinowane, bez zbędnych udziwnień, czyste i bardzo przyjemne w odbiorze - przy okazji gratulacje dla Młodej Pary za naturalność - bardzo mi się podoba

Cytat Zamieszczone przez Arczibald Zobacz posta
    Harb - szczerze gratuluję! Bardzo dobre zdjęcia, nieprzekombinowane, bez zbędnych udziwnień, czyste i bardzo przyjemne w odbiorze - przy okazji gratulacje dla Młodej Pary za naturalność - bardzo mi się podoba
    dzieki Arczi - młodym podobaja się okrutnie i mam juz zamówienia na dwa śluby ale jest to cięzki chleb więc się nie zdecyduję - te były dla kuzyna i fajnie ze jest zadowolony

pozdro

przyznam się, że podobają mi się bardzo. ładnie dopalone lampą, jak ją ustawiłeś? zakładałeś coś na nią?
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

Cytat Zamieszczone przez dame Zobacz posta
    przyznam się, że podobają mi się bardzo. ładnie dopalone lampą, jak ją ustawiłeś? zakładałeś coś na nią?

fotki są robione bez udziału lampy - masz pełen exif ,mozesz sprawdzić

pozdrawiam dzieki za opinię

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów