Szukaj
cudeńka zwłaszcza nr.2
Nikon D80+MB-D80, N50f1.8 N18-70 N70-300VR SB-900
a mnie jakość nie podchodzi.
Tak patrzę, patrzę i muszę Ci powiedzieć, że ostatnio Twoje fotki były dużo lepsze.
Z tymi jest coś nie tak. Skocz na ogródek i pstryknij jeszcze raz![]()
Pozdr.
Nikon System
Co z nimi nie tak...?
Te są ,wyjątkowo(bo praktycznie wszystkie robię w tiffie) wywołane z NEF-a,inwalida pająk też.Czyżby były zbyt szczegółowe...?
Dajcie coś konkretnego ,bo takie wskazówki jak ..skocz i zrób raz jeszcze,to .....wiadomo...pomijając to ,że niezbyt grzeczne..
Fumio,skocz po piwo i....napisz coś konkretnego,bo przecież po to to forum jest...
A może już za dużo ostatnio..
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
OK wg. mnie (a nie jestem fachowcem) fotki wyglądają jak byś je softem bardzo ostrzył. Pamiętam
Twoich wiele fotek - owadów i były piękne ... a te no jakoś troszke inne niż zawsze.
Pozdr.
P.S.
Piwo już przynosłem![]()
Nikon System
No właśnie, to są moje praktycznie pierwsze RAW-y.Są ostrzejsze od tiffa..W NX-ie wyostrzyłem po zmniejszeniu w Unsharp mask: intensity-20,radius -2.To tyle co nic.
Druga różnica jest taka,że mam już pierścienie i nie korzystam już z telekonwertera przy makro,a to przekłada się na większą ostrość.
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
A mnie podchodzą i to bardzo. Zwłaszcza dwójka. Są ostre ale nie przeostrzone. Poza tym są czyste, klarowne i kolorystycznie miód malinka. Ja jestem na tak.
nie rozumiem dlaczego może się nie podobać szczególnie dwojka , za puchbearym zdjęcie w zadnym razie nie jest przeostrzone , patrzę na szczegóły i dech zapiara , na skrzydełku widac wszystko
Andrzej taka moja rada - moze skoro nas przyzwyczaiłeś do trochę innych kontrastów (mniejszych ) zdejmij NX-em
5-8% kontrastu i ze 4% jasnosci fotka może nie będzie takiej jakosci ale stanie się bardziej miękka
ale to Twój wybór - dla mnie super![]()
Skontaktuj się z nami