Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Re: konwalia

Domyślnie Re: konwalia

Odpowiedź na poprzedni post "konwalia" autorstwa PabloF1fan.
    Tak się sklada, ze parę dni temu też męczyłem konwalie. U mnie nie padało, ale i tak pozostałem w domu.
    Zdjęcie zrobione na parapecie, na oknie przykleiłem kartkę A4 eliminując bezpośrednie światło.
    Nikon d70 + pentacon 50/1.8 (jeśli wykręcimy go z adaptera oddalimy od matrycy - uzyskamy coś jakby pierścień pośredni patent zastrzeżony)

Moje pierwsze zdjęcie, ale nie bądźcie na siłę uprzejmi. Witam!

Domyślnie Odp: Re: konwalia

Moje pierwsze zdjęcie nie było tak udane, jednak wzrok "ściąga" mi na liść najbardziej "ostry" i jaśniejsze linie na nim, a nie na kwiaty przy założeiu, że one są najważniejsze. Ten rozmaziajek w prawym dolnym rogu chyba zbędny-nie wnosi moim zdaniem klimatu rozmarzenia, jedynie malutki bałaganik.

Kolor zielony niezwykle udany

pozdrawiam

Dziękuję. Chciałem mieć ostre linie na liściu, bo ładnie układają się w kadrze i ostre kwiaty. Uczę się.
    Najważniejsze, że żona zadowolona

fajny kolorek ale chyba brak troszke ostrosci na konwaliach albo sie myle ?!
    ale jak na pierwsze foty to niezle
    N D80 | N 18-70 f3.5-4.5 | S 70-300 f4-5.6 Macro| N 50 f1.8 | Samyang 8mm | N SB-600 |
    Galeria Zapraszam do ogladania i komentowania

jak na pierwszy raz ok , teraz pokaż coś z klasą.

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Widzę,że nie ma lekko
    Jestem w zerówce fototgraficznej, na klasę trzeba chwilkę poczekać....

Nie jest to pierwsze zdjęcie zrobione przeze mnie. Dużo obserwowałem, czytałem, oglądałem mam więc aż nadto świadomość własnej ułomności. Niestety stworzenie czegoś nowego, oryginalnego to rzecz najtrudniejsza w sztuce, nauce, generalnie ludzkości.

Uprawnienia umieszczania postów