Close

Strona 12 z 29 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 282

Wątek: alpha

Domyślnie

no nie mogę.
    ja mam nikona, ale nie mozna miec klapek na jedynie słuszny system nikona/fuji.
    a co jest w nim gorszego poza plastikową obudową?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Co jest slabsze a co nie sie okaze jak zrobione zostana niezalezne testy. Poki co wiadomo, ze jest to body z mechanika przejeta praktycznie bez modyfikacji z 5D, ale nowa elektronika (lacznie z matryca) prosto od sony, w obudowie bedaca wariacja na temat ww aparatu.
    c2h5oh
    |Bessa Voigtländer|Zenit 11|Kiev 4m|D70|T28-75|SB800|055PROB
    http://www.lisiewski.info | http://modna.pl | http://giery.eu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf
    D70S znacznie słabszy od nowego Sony - żarty sobie robisz.
    Jak to zarty?!? Wystarczy poczytac specyfikacje...

Domyślnie

Bez jaj... Już są spory czy nowy sony jest lepszy od D70s? Przecież jeszcze nikt tutaj nie robił nim zdjęć a już się co po niektórzy podniecają tym "cudownym i rewolucyjnym" aparatem...

Domyślnie

to czy lepszy czy nie to sie okaze ale rozumiem pn ze uwazasz ze Alfa jest lepsza tez od D7D
    Nikony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ryan
    to czy lepszy czy nie to sie okaze ale rozumiem pn ze uwazasz ze Alfa jest lepsza tez od D7D
    No coz, interface znacznie gorszy od D7D, ale wnetrze ciekawsze, nie da sie ukryc.

Ja czekam na Soniaka bedacego nastepca D7D Chociaz i tak pewnie nie zmienie, bo dla mnie jako amatora D7D jest idealna, nawet mpixy mnie nie rajcuja, bo tylko zajma mi miejsce na dysku i DVD. Do 99,999999% moich fotek 6mpx jest idealne.

Jedynie AFa zyczylbym sobie z D70. Roznica jest zauwazalna. Ciekawe jak jest w tej nowej Alphie?

PS. Soniak Niemcy poinformowal, ze sensor jest ten sam co w D200 tylko troche ulepszony. Ciekawe co to oznacza? Brak bandingu?!?

Domyślnie

wnetrze ciekawsze to fakt, namieszalo sie troche w parametrach aparatow i ciezko je klasyfikowac, bo w zaleznosci jakie cechy wezmiemy jako kryterium to do roznych segmentow mozemy dane aparaty zaliczyc. Na popularnosc duzy wplyw ma caly system a przede wszystkim cena, mnie np. do Minolty zniechecaja ceny szkiel i brak cichych silnikow no i w Polsce znacznie trudniejszy dostep do szkiel w porownaniu z Canonem czy Nikonem

[ Dodano: Czw Cze 08, 2006 11:52 am ]
    Reasumujac nowa Alfa wydaje sie byc fajnym korpusem, jak bedzie w rzeczywistosci okaze sie za jakis czas. Dobrze ze jest konkurencja - zmobilizuje to inne firmy do tworzenia lepszych i tanszych produktow wiec zyskamy na tym wszyscy
    Nikony

Domyślnie

"pn", no i o to chodzi!!! Jeżeli sprzęt którym fotografujesz jest dla ciebie w zupełności wystarczający to nie ulegaj ślepo kampanii promocyjnej nowego produktu. Przecież nie wiesz jaka jest faktyczna jakość zdjęć, ergonomia, funkcjonalność itp...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj
    "pn", no i o to chodzi!!! Jeżeli sprzęt którym fotografujesz jest dla ciebie w zupełności wystarczający to nie ulegaj ślepo kampanii promocyjnej nowego produktu. Przecież nie wiesz jaka jest faktyczna jakość zdjęć, ergonomia, funkcjonalność itp...
    Ja raczej nie ulegne. Pewnie zmienie sprzet dopiero jak mi moja kmka wykituje.

PS. Sony ma tez chyba zamiar wypuscic cos w kierunku profesjonalnym:

http://www.digitalcamerainfo.com/con...erviewnbsp.htm

Cytuje:

"
    I think that we are building our first model primarily aimed at a consumer. You know, I doubt that professional photographers will find the camera that we introduce in July a model that would match the capabilities or match the requirements that they might have of a professional camera. It?s not our intention with our first model to do that.
    "

Domyślnie

Sądząc po ilości wypowiedzi oraz nerwowości fanatyków jedynie słusznych marek Sony już teraz nieźle namieszał w sercach i umysłach. :P
    Nikon i HP w swoich kompaktach od dawna stosują proces podobny do DRO.
    Pozdrawiam MK

Strona 12 z 29 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów