Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Grandpressphoto

Domyślnie Odp: Grandpressphoto

Panowie, nie jest tak źle.

- "Rekonstrukcja..." to dla mnie zupełne nieporozumienie
    - pierwsze miejsce (zdjęcie pojedyncze) w kategorii życie codzienne wywaliłbym do kosza
    - reportaż z nalotu na dom irakijczyków jest odtwórczy, nudny i poza może jednym, ew. dwoma kadrami zupełnie nie zapadł mi w pamięć. Wygląda mi na to, że w tym wypadku zwyciężył egzotyczny (jak na Polskę) temat, bo wykonanie imho mało przejmujące. Ot, takie pstryki. Kojarzą mi się nieco z WPP.
    - II nagroda w kategorii życie codzienne - moim zdaniem nieudane podejście do tematu...
    - Sportowe zdjęcia super, pojedyncze (oprócz wspomnianego) też
    - reportaż o kobiecie bez rąk (widziałem wcześniej w GW) ciekawy, choć nie zachwyca.

Ogólnie - jak pisałem - tragicznie nie jest, ale spodziewałem się wyższego poziomu.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

heh, pan Rafał Milach na World Press Photo wygrał swoimi zdjęciami, a tutaj ledwie drugi. Oczywiście nie twierdzę, że teraz powinnien automatycznie zgarniać wszystkie nagrody jak leci, albo że wybory jury WPP są jakąś wyrocznią. Aczkolwiek jego cykl "Znikający cyrk' znacznie bardziej mi się podoba niż ten o postaciach historycznych.

sailor
    Gość

pewnie sie naraze wielu osobom ale szczerze mowiac wg mnie co roku jest gorzej ..
    gudzowaty na 1 miejscu jakos tez mnie nie przekonuje .. (choc byc moze nie dostrzegam genialnosci jego fot majac wyjatkowa niechec do jego produkcji) ... ale nie od dzis wiadomo ze niestety sztuka reportazu z roku na rok umiera czego m.in. potwierdzeniem jest przewidywalne WPP i niski poziom GPP

Moim zdaniem bez szału. Podoba mi sie Gudzowaty z wiszącymi dziećmi i trenującymi jogę, oraz świetny mz portret Polony.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Znowu Gudzowaty? Zdjęcia fajne, ale jego cykle są powtarzalne.
    Podoba mi się fota Pawła Łącznego z manify antglobalistów. Niezła jest też fota Adama Kozaka. Cykl o kobiecie bez rąk jest dobry, trzeba go rozpatrywać całościowo, ale czy jest jakiś wybitny? Hm.

Źle się dzieje z fotografią prasową.
    Poza Gudzowaym, Milachem i paroma innymi rodzynkami posucha.
    No chyba, że jury zawaliło przy wyborze najlepszych.

Zgadzam się, że nie ma może nic wybitnego ale i tak uważam, mimo tych wszystkich "niedociągnieć" o których mówicie, że na tle ostatniego World Press Photo, które było bardzo kiepskie to tutaj poziom ogólny jest o wiele, wiele wyższy.

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    pewnie sie naraze wielu osobom ale szczerze mowiac wg mnie co roku jest gorzej ..
    gudzowaty na 1 miejscu jakos tez mnie nie przekonuje .. (choc byc moze nie dostrzegam genialnosci jego fot majac wyjatkowa niechec do jego produkcji) ... ale nie od dzis wiadomo ze niestety sztuka reportazu z roku na rok umiera czego m.in. potwierdzeniem jest przewidywalne WPP i niski poziom GPP
    Mam bardzo podobne odczucia, co roku jest gorzej, wyniki przewidywalne, ale co do Gudzowatego, to hmm... słyszałem wiele opinii o nim, wielu ludzi jest nastawionych na niego na nie. Powiem tak, szału nie zrobił, ale i tak jego zdjęcia odstają na plus w porównaniu z innymi z GPP.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    co do Gudzowatego, to hmm... słyszałem wiele opinii o nim, wielu ludzi jest nastawionych na niego na nie.
    A czemu tu sie dziwic? Jego sposob praca jest tak komfortowy, ze nie ma o czym w ogole mowic. Kazdy fotoreporter chcialby miec takie warunki. Troszeczke sie jednak rozni praca fotografa wyslanego przez gazete, ktory ma 1-2 dni na obfotografowanie tematu, sprzetem akurat takim, jaki jest do dyspozycji, i musi biegusiem wracac, bo cos znowu jest do sfotografowania. Gudzowaty przy kasie jaka moze zasilic go tatus, i braku zobowiazan np. z dziennikami, moze sobie pozwolic na takie dopieszczenie tematu, na ktory sie zaczai, ze to jest marzeniem kazdego. A wiadomo, ze zazdrosc u niektorych generuje niechec.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

coz stig nie jestes sam ( niestety) dopiero zerknalem i tez uwazam ze slabo. zreszta to slaby rok jakos tak wpph tez slabo. a moze to zmiana pokoleniowa??? coraz czesciej tak mysle ze dzis zdjecia sa jakby pod inne pokolenie. ja zas tesknie za zdjeciami turnleya, nachtweya i reszty starej wiary.
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów