Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Pleneiro 1 maj

Domyślnie Pleneiro 1 maj

Ostatnio zaglądam tu raczej sporadycznie, ale nie można pozwolić by szlachetna tradycja Guancho'wych pleneiros poszła w zapomnienie... Plener krajobrazowo-rowerowy, pierwszy od dłuższego czasu. Ostatnio inne klimaty miałem na tapecie (zapraszam na bloga).

Dwa strzały z dziś... było obrzydliwie płasko, słońce dusiło się za chmurami niemiłosiernie, żeby coś z tego wyciągnąć musiałem się uciec do nieludzkich czynów w PSie.
    Muszę wrócić w to miejsce przy bardziej sprzyjających warunkach. Ogólnie pierwszy raz się w to miejsce zapuściłem, w pagórkowych sceneriach o ciekawych ujęciach często się nawet nie wie...

Dobra. Zdjęcia:

Pozdrawiam! Maciek.
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie Odp: Pleneiro 1 maj

1-ka mi się podoba: ciekawe falistości, linia drzew, na niebie się coś dzieje...dwójka w ogóle do mie nie dociera (wiem nie musi): ten przytłaczający/dominujący trawny dywan.
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

1ka fajna, podobaja mi sie takie proporcje
    ladne pagorki i fajne takie strzepiaste chmurki na niebie przed sloncem.

jedynka bardzo fajna w dwójeczce podoba mi się to spojrzenie z dołu ,ogólnie bardzo na plus

Coś mi przeszkadza(?) w 1ce.. mianowicie skontrastowane(?) chmury blisko słońca. Nie wygląda to naturalnie. oczywiście jesli powiesz, że tak naprawde to wygladało, to ok No pewno, że poprzez bardzo ciemnie okulaty, tudzież filtr tak to może wyglądać.

Poza tym podoba mnie się

pozdrawiam

Bardzo dobre jak dla mnie.

No filtry to podstawa... dla porównania bez filtra miałem białą dziurę już na wysokości drzew.
    Natomiast bez bracketingu i póżniejszego składania też się nie obeszło w tym przypadku...
    Pozdrawiam.

Mnie sie oba podobają

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Maćku, podoba mi się to pierwsze - natomiast w drugim zdjęciu spróbuj odciąć od dołu 50% (większoć trawy) i zrobi się wąska panorama, bardziej czytelna w odbiorze.

Pozdrawiam!
    /r. Chaim/
    Nikon D300 + N. 18-105, To. 11-16, S.17-70, Ta.70-300, Nikon F401s + Soligor 19-35, Minolta F300, Kiev 4 + Jupiter 8M, Zorkij S + Industar 22 ...

r. Chaim:

Zgoda, jednak to już nie będzie to samo zdjęcie.
    Gwoli wytłumaczenia, tak wielki udział trawy w kadrze miał spotęgować wyizolowanie tego zagajnika. Kadr panoramiczny psuje to o co mi chodziło.

Dzięki za komentarze!
    Pozdrawiam
    Pozdrawiam.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów