Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Nowy grip Delty

Domyślnie Nowy grip Delty

Dziś na targach, na stoisku FOTO-TIP oglądałem (i przymierzałem) nowy grip Delty do D50.
    W sprzedaży ma się znaleźć za ok. miesiąc. Cena na razie nie znana.

[center:d69542cbee] [/center:d69542cbee]

Domyślnie Re: Nowy grip Delty

Cytat Zamieszczone przez yanoosh
    Dziś na targach, na stoisku FOTO-TIP oglądałem (i przymierzałem) nowy grip Delty do D50.
    Możesz napisać coś więcej? Jak właściwie działa drugi przycisk? Dobrze myślę, że na podczerwień, czy jakoś się to jednak kabelkiem dodatkowo podłącza? Jak z jakością wykonania gripa, dobry plastik, nie trzeszczy?

Z góry dzięki za odpowiedzi.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Drugi spust działa rzeczywiście na podczerwień. Należy aparat ustawić w tryb wyzwalania z pilota.
    Baterie mocowane są na sankach wsuwanych z boku gripa. W wypozażeniu zachowany został koszyk na 6 akumulatorów AA. Grip sprawia wrażenie solidnego. Dobra ergonomia. Pomijając sprawę wypinania z body klapki pokrywy bateri, montaż jest "miękki", przyjemny. Użyte materiały też chyba lepsze niż w poprzedniej wersji.
    To tyle wrażeń z przelotnego kontaktu z gripem. Wrażenia raczej przyjemne ale nie tak podniecające jak testowanie Nikkora AF-S VR Micro 105 mm F2.8G IF-ED na stoisku Nikona. Bajka ! Obiektyw zgłoszony został do konkursu na produkt Targów.

Domyślnie

zupelnie inaczej sie prezentuje niz poprzedni... czy do innych modeli tez pokazali nowe wersje?

Domyślnie

FOTO-TIP wystawiał kilkanaście róznych gripów. Ja interesowałem się tym do D50, więc nie jestem w stanie powiedzieć nic konkretnego o innych gripach.
    Dodam jeszcze, że to co miałem w rękach i założone na aparat w najmniejszym stopniu nie sprawiało wrażenia jakiegoś erzacu. Przyjemny gumowany chwyt, dobrze wyważony (choć w środku był tylko jeden akumulator). Naprawdę fajna rzecz - no ale weźcie pod uwagę, że to moja subiektywna ocena.

Domyślnie

yanoosh, a do d70 (s) były?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

gary ze skruchą powiem: nie wiem. Nie pytałem się, a tak z wygladu to bym nie poznał

Domyślnie

Słuchajcie, a jak to jest: czy aparat przechodzi sam z trybu wyzwalania pilotem na normalny (tak, że trzeba ciągle go przestawiać), czy pozostaje w tym trybie, aż się go zmieni?
    Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
    fanaberiafoto.eu

Domyślnie

Już się zacząłem bać, czy się dioda IR nie urwie. Jak daleko ona się wysuwa?
    www.mojefoty.com
    Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
    Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M.Szabelski
    Słuchajcie, a jak to jest: czy aparat przechodzi sam z trybu wyzwalania pilotem na normalny (tak, że trzeba ciągle go przestawiać), czy pozostaje w tym trybie, aż się go zmieni?
    Pozostaje aż się go zmieni.

[ Dodano: Czw 06 Kwi, 2006 ]
    Cytat Zamieszczone przez sadki
    Już się zacząłem bać, czy się dioda IR nie urwie. Jak daleko ona się wysuwa?
    Tak, to chyba jest największy mankament tego gripa. Trudno mi precyzyjnie z pamięci oszacować wysięg diody ale tak na oko (bardzo na oko) więcej niż 5 a mniej niż 10 mm.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów