Dziś na targach, na stoisku FOTO-TIP oglądałem (i przymierzałem) nowy grip Delty do D50.
W sprzedaży ma się znaleźć za ok. miesiąc. Cena na razie nie znana.
[center:d69542cbee] [/center:d69542cbee]
Szukaj
Dziś na targach, na stoisku FOTO-TIP oglądałem (i przymierzałem) nowy grip Delty do D50.
W sprzedaży ma się znaleźć za ok. miesiąc. Cena na razie nie znana.
[center:d69542cbee] [/center:d69542cbee]
Możesz napisać coś więcej? Jak właściwie działa drugi przycisk? Dobrze myślę, że na podczerwień, czy jakoś się to jednak kabelkiem dodatkowo podłącza? Jak z jakością wykonania gripa, dobry plastik, nie trzeszczy?Zamieszczone przez yanoosh
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Drugi spust działa rzeczywiście na podczerwień. Należy aparat ustawić w tryb wyzwalania z pilota.
Baterie mocowane są na sankach wsuwanych z boku gripa. W wypozażeniu zachowany został koszyk na 6 akumulatorów AA. Grip sprawia wrażenie solidnego. Dobra ergonomia. Pomijając sprawę wypinania z body klapki pokrywy bateri, montaż jest "miękki", przyjemny. Użyte materiały też chyba lepsze niż w poprzedniej wersji.
To tyle wrażeń z przelotnego kontaktu z gripem. Wrażenia raczej przyjemne ale nie tak podniecające jak testowanie Nikkora AF-S VR Micro 105 mm F2.8G IF-ED na stoisku Nikona. Bajka ! Obiektyw zgłoszony został do konkursu na produkt Targów.
zupelnie inaczej sie prezentuje niz poprzedni... czy do innych modeli tez pokazali nowe wersje?
侍
FOTO-TIP wystawiał kilkanaście róznych gripów. Ja interesowałem się tym do D50, więc nie jestem w stanie powiedzieć nic konkretnego o innych gripach.
Dodam jeszcze, że to co miałem w rękach i założone na aparat w najmniejszym stopniu nie sprawiało wrażenia jakiegoś erzacu. Przyjemny gumowany chwyt, dobrze wyważony (choć w środku był tylko jeden akumulator). Naprawdę fajna rzecz - no ale weźcie pod uwagę, że to moja subiektywna ocena.
yanoosh, a do d70 (s) były?
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
gary ze skruchą powiem: nie wiem. Nie pytałem się, a tak z wygladu to bym nie poznał![]()
Słuchajcie, a jak to jest: czy aparat przechodzi sam z trybu wyzwalania pilotem na normalny (tak, że trzeba ciągle go przestawiać), czy pozostaje w tym trybie, aż się go zmieni?
Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
fanaberiafoto.eu
Już się zacząłem bać, czy się dioda IR nie urwie. Jak daleko ona się wysuwa?
www.mojefoty.com
Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor
Pozostaje aż się go zmieni.Zamieszczone przez M.Szabelski
[ Dodano: Czw 06 Kwi, 2006 ]
Tak, to chyba jest największy mankament tego gripa. Trudno mi precyzyjnie z pamięci oszacować wysięg diody ale tak na oko (bardzo na oko) więcej niż 5 a mniej niż 10 mm.Zamieszczone przez sadki
Skontaktuj się z nami