Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie Tulipan do nikkora 50/1,8

Witam
    Mam pytanie jak w temacie. Ale chodzi mi raczej o takiego tulipana nakładanego jak oryginalna osłona a nie nakręcanego na gwint. Czy ktoś wie czy coś takiego można dostać i gdzie?
    Pozdrawiam Fibro
    Mój zoom - 15 sekund na setkę

Domyślnie

tylko dlaczego ma być nakładana osłona a nie wkręcana w gwint? masz go rozwalonego czy jak ?
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Fibro, a jak go chcesz mocować? Na plaster? Kleić na silikon? Przecież te obiektywy, które mają osłony bagnetowe mają specjalnie zaprojektowane BAGNETY - jak sama nazwa wskazuje. W 50/1,8 tego cuda nie ma - Nikon zaprojektował to szkło tak, że osłona ma być wkręcana. Poza tym osłony są projektowane specjalnie do każdego obiektywu (uwzględniają jego maksymalny kąt widzenia), a uniwerslane nadają się głównie do szpanowania.
    Jacek

pebees
    Gość

Domyślnie

Jeśli pięćdziesiątka kręci mordą, to tulipan nie zda egzaminu.

Domyślnie

pebees, a gdzie ty widziałeś, że ta pięćdziesiątka kręci mordą? No chyba, że po jakiejś imprezie byłeś.
    Jacek

Domyślnie

ale gdzies byly takie oslony na "zatrzask, mocowane na walcowej czesci zewnetrznej jakiegos obiektywu
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

pebees
    Gość

Domyślnie

JK, czy ja powiedziałem, że kręci? Read my lips: 'Jeśli pięćdziesiątka kręci mordą..' A tak poważniej - pięćdziesiątka jest IF albo RF? Nigdzie o tym nie piszą.. A może jest FF? It's a question of time..

Domyślnie

nie kreci, kulturalnie wysuwa sie i chowa... idealny do polarkow

Domyślnie

darsedz, ale jak tę AF 50/1,8 wyostrzysz na nieskończoność, to już części walcowej nie ma - schowała się do środka obiektywu.

pebees, a gdzie w twojej wypowiedzi znak zapytania Tak jakoś nie bardzo mogłeś się zdecydować, czy to pytanie, czy twierdzenie. Wymyśl jeszcze kilka takich dwuliterowych oznaczeń - może będzie wesoło.
    Jacek

pebees
    Gość

Domyślnie

JK, a po co znak zapytania? Jeśli będzie padało to nie pójdę do kina. Ale z tego nie wynika, czy będzie padało
    Czyli twierdzisz, że 50/1.8 nie kręci mordą? Więc jak ustawia ostrość?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów