w tym akurat przypadku to jestem za kolorem - świetnie uchwycone ostatnie promienie słońca na szczycie i w górnej części drzewa na pierwszym planie... sam kadr - rewelka
choć b/w ma swój urok, ale jakoś tak czegoś jej brakuje
Szukaj
w tym akurat przypadku to jestem za kolorem - świetnie uchwycone ostatnie promienie słońca na szczycie i w górnej części drzewa na pierwszym planie... sam kadr - rewelka
choć b/w ma swój urok, ale jakoś tak czegoś jej brakuje
Czarku,
sama nie potrafię zliczyć ile razy wchodziłam do tego wątku i wychodziłam bez słowa...
dlaczego?
sama nie wiem na pewno ale:
jednak
- po pierwsze tytuł kazał mi nastawić się na łąkę, na zieleń, na kwiecie, na tulipany
a tu wchodzę i ...zima - dosłownie
- po drugie widzę przepiękne światło, zróżnicowane pod względem intensywności, widzę jak bryka po sniegu na górze i po drzewie - widzę i się rozpływam z zachwytu
I na koniec.... chyba jestem walnięta - wolę cz-b!
- sam kadr nie wywołuje okrzyku "rewelka, cudo, hit" jakoś nie, nie mam nic do zarzucenia, zero konkretu ale zachwytu też jakoś nie odczuwam
- drażnią mnie te ciemne plamy, chyba jednak zbyt ciemne..?
Piekne. Swiatlo jak to Światlo - dla mnie zawsze rewelacja. Ciesza oko Twe zdjecie. pozdrowionka.
Takie tam starocie
Kto mi się ważył gwiazdki wstawić?Skasować te gwiazdki!
![]()
Jestem przekora - dodałem *****
I to za b/w które tak skrytykowałem. Ale parę razy w ciągu dnia na nie sobie patrzyłem ... i doszedłem co mi nie pasowało. Inaczej bym dokonał konwersji - ta mi jakoś niespecjalnie podeszła.
Jednak to niuanse są. W kolorze urzekły mnie pastelowe barwy - w b/w krajobraz...
W wersji cz/b nie ma ciepłego muśnięcia na szczycie góry i koronie drzewa. A to już jest szczyt barbarzyństwa tak potraktować kolorowy krajobraz. Zabieg odebrania koloru odbieram jako czystą prowokację służącą oglądalności - czyli na plus.
Świetne!
Ja też, akurat w tym przypadku, wybieram bw bo ma niesamowity klimat.
NIKON - system
także dla mnie wersja kolor jest lepsza... podoba mi się
Mamiya + Sony
Skontaktuj się z nami