Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Domyślnie Odp: Projekt Glamour #2

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    ... nagle widzisz zdjęcie jakie zamieściłem. Ot tak, bez związku.
    Jaka byłaby ocena? ...
    kiepska ze względu na ręce przy twarzy i ich kadrowanie. Nie pasuje mi cięcie po palcach jej lewej ręki, czy tak dziwnie pokazany kawałek drugiej ręki (przedramienia). Przeszkadza mi obrączka na palcu.
    W zdjęciu które kopiowałeś te cięcia i pokazanie rąk tez mi się nie podobają, ale dodanie tam biżuterii, zrobienie tego trójkąta usprawiedliwia ten zbieg. U ciebie brak tego usprawiedliwienia - twoje zdjęcie to nie reklama.
    Zdjęcie w poście nr 6 mi się podoba najbardziej. Jej prawa dłoń nie jest cięta. Dłoń jest co prawda dośc duża, ale za to jest ciemniejsza (przez co mniej daje po oczach), światło jest bardziej na twarz. Druga ręka mi się nie podoba, ale jest kompozycyjnie przeciwwagą tej pierwszej, więc jakiś sens ma. Szkoda, że nie ma jej inaczej ułożonej i nie ma pokazanej tej obrączki. Byłoby wtedy to zdjęcie bezwzględnie najlepsze.

Twoja obróbka to zupełnie inny temat i ten sofcik jaki zastosowałeś mi nie pasuje. Prawie tak, jak nie pasuje mi plastik na fotkach.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

swiatlo
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    kiepska ze względu na ręce przy twarzy i ich kadrowanie. Nie pasuje mi cięcie po palcach jej lewej ręki, czy tak dziwnie pokazany kawałek drugiej ręki (przedramienia). Przeszkadza mi obrączka na palcu.
    W zdjęciu które kopiowałeś te cięcia i pokazanie rąk tez mi się nie podobają, ale dodanie tam biżuterii, zrobienie tego trójkąta usprawiedliwia ten zbieg. U ciebie brak tego usprawiedliwienia - twoje zdjęcie to nie reklama.
    Zdjęcie w poście nr 6 mi się podoba najbardziej. Jej prawa dłoń nie jest cięta. Dłoń jest co prawda dośc duża, ale za to jest ciemniejsza (przez co mniej daje po oczach), światło jest bardziej na twarz. Druga ręka mi się nie podoba, ale jest kompozycyjnie przeciwwagą tej pierwszej, więc jakiś sens ma. Szkoda, że nie ma jej inaczej ułożonej i nie ma pokazanej tej obrączki. Byłoby wtedy to zdjęcie bezwzględnie najlepsze.

Twoja obróbka to zupełnie inny temat i ten sofcik jaki zastosowałeś mi nie pasuje. Prawie tak, jak nie pasuje mi plastik na fotkach.
    Uff, wreszcie po tylu stronach tekstu, kłótni i filozofowania na temat powstania Wszechświata doczekałem się komentarza na temat mojego zdjęcia.
    Dzięki Jacek

To ja dopowiem niejako uzupełniając mój komentarz do poprzedniej Twojej pracy z kopiowaniem. Tam też była REKLAMA biżuterii, która u Ciebie została umieszczona na zdjęciu tylko jako coś, co było na oryginale. Według mnie nie zastanowiłeś się, jaki cel mają te zdjęcia, jakie elementy sa na nich przypadkowo (żadne!), a jakie celowo. I nie spróbowałeś odtworzyć ducha tych zdjęć. Po prostu skupiłeś się na układzie modelek, świetle, a i tak wyszło KOMPLETNIE coś innego. Za to pochwalę coś innego. Obróbka i światło na Twoim zdjęciu wreszcie do czegoś się nadają! I tyle

Kompozycja - nie podoba się, a Panowie powyżej już wyjaśnili dlaczego (podzielam ich zdanie). Dodam jedynie iż naszyjnik i pierścionek zupełnie do siebie nie pasują, jeśli miała by być to reklama to nie wiedziałbym co jest reklamowane (na wzorcu wyraźnie widać, że wszystko pochodzi z jednej kolekcji).

dyskusja pod zdjęciem - ja daję ***** - więcej takich!

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów