//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Drugie z cyklu "Projekt Glamour"
Edited (inne cięcie):
Poprzednia wersja (inaczej cięta):
Szukaj
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Drugie z cyklu "Projekt Glamour"
Edited (inne cięcie):
Poprzednia wersja (inaczej cięta):
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 21-03-2025 o 21:22 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting
lubie
Jak dla mnie ułożenie dłoni jest niefortunne. Prawa jeszcze jako-tako wygląda, ale z lewej zrobił się kikut.
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Mam 3 pytania:
- jakie jest uzasadnienie dla tego palca z obrączka wędrującego do ust? Ta jakiś fetysz, czy ma być prowokacyjne, erotyczne, zmysłowe?! Proszę o słowo wyjaśnienia.
- czy pacha jest aż tak fotogeniczna, że trzeba ja w ten sposób eksponować na zdjęciu? Jesli tak, to co jest w niej tak szczególnie ciekawego?
- ucinając ręce ludziom na zdjęciu trzeba mieć ku temu jakiś powód. Może to być zamysł artystyczny, ale nie może on jednocześnie szpecić postaci poprzez bezsensowne kadrowanie i odcinanie kończyn. Pytanie: co spowodowało, ze postanowiłeś w tak makabryczny sposób urwać rękę (prawą) i ułożyć je w ten sposób za głową modelki? Czy to jest jakiś symbol
....?
piotr biegaj, iczek
Fotografia ptaków: https://piotrbiegaj.com
Blog Fotopropaganda: https://iczek.pl
rece nie teges
Rzeczywiście ktoś tutaj miał rację mówiąc że krytyka nam się nie spisuje. Otóż przeznaczeniem tego szkolnego zadania był "plagiat", czyli znaleźć zdjęcie z magazynu i wykonać go identycznie. To był cel zadania - IDENTYCZNE zdjęcie. Identyczna kompozycja, identyczne oświetlenie. Podobnie jak poprzednie zdjęcie #1.
Oryginalne zdjęcie było reklamą DeBeers kolekcji "The Talisman Collection" z magazynu Vogue. Kompozycja i cięcie jest dokładnie takie samo. Biżuteria była inna, ale trudno abym miał oryginalną biżuterię. Poza tym wszystko inne jest identyczną kopią.
Chodziło o zadanie analizy zdjęcia, analizy oświetlenia i wykonania. Kreatywność nie była celem zadania - chodziło o dokładną kopię.
Nie mogę znaleźć tego zdjęcia na necie, najbliższe oryginału jest to:
ale to wciąż jest dalekie od tego jak wyglądał oryginał. Kompozycja, układ palców i kadr oryginału była IDENTYCZNA jak na moim zdjęciu.
Tak więc zarzut do rąk niestety stawia poziom krytyków w niezręcznym świetle..
Była różnica jednak, mała, ale była, na korzyść oryginału oczywiście. Na oryginale lewa ręka jest lekko zgięta. Na moim jest prosta i może to rzeczywiście sprawiać niezręczne wrażenie "kikuta". To była dobra uwaga. Uwagi pana Iczka są natomiast bezsensowne...![]()
A to takie lekkie wykręcenie kota ogonem, niby fotka do oceny a tu okazuje się, że prowokacja i krytyka trafiła się krytykom.
Fajnie jakbyś znalazł to oryginalną fotkę, bo ciekawe czy ona napradę była identyczna. Ta sama twarz, ten sam makijaż, te same dłonie? Co do tej pachy i uciętej prawej reki to mi to akurat nie przeszkadza, natomiast z tym palcem jest coś nie tak, po prostu wygląda jakby to była czyjaś inna dłoń. Może wiesz...w oryginale ten paluszek był o ten mm inaczej położony, albo tam gdzieś na tej dłoni cień tak nieco nieco inaczej padł.
GSK
Przeszukałem cały net i nie znalazłem. Lewa dłoń jest jedyną rzeczą jaka różni to zdjęcie od oryginału. Na oryginale mały paluszek z pierścionkiem był zgięty w kostce i dotykał zębów. Ponieważ był zgięty w kostce, więc dłoń się odróżniała od palca, więc nie było wrażenia kikuta. Rzeczywiście ten kikut to dobry zarzut. Mam zdjęcia z tej serii ze zgiętą dłonią, wybrałem to bo nie zwróciłem na to uwagi. Ale już trudno, do szkoły pójdzie to.
Hej, a to ze zdjecie bylo w vogue i reklamuje bizuterie to znaczy ze nie mozna napisac ze rece nie teges? aha.
W takim razie: strasznie mi sie podoba uklad rąk. Subtelnie, naturalnie, delkiatnie. Swietna robota. Wyglada jak z profesjonalnej reklamy blyskotek najlepszej marki.
Pozdrawiam
A, i jeszcze jedno... Oswietlenie jest zupelnie inne... Vide: broda ktora na oryginale jest ciemna co swiadczy o kompletnie innym ulozeniu swiatla...
Skontaktuj się z nami