//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Dlugo sie zastanawialem czy album czy portret. Zaryzykuje!
Alez ja Ja kocham!
1
edit: podmieniam fotke na wyostrzona
2
Szukaj
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Dlugo sie zastanawialem czy album czy portret. Zaryzykuje!
Alez ja Ja kocham!
1
edit: podmieniam fotke na wyostrzona
2
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 13-03-2025 o 21:23 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting
Hehe, chłopie, nieźle - fajne światełko, super modelka, niezłe kolory. Jeśli mogę, parę sugestii - kadr dałbym pionowy, bo mz troszkę za mało miejsca na dole. Po drugie, przymykaj szkiełko odrobinkę (0,5 - 1 działkę chociaż) bo pełna dziura daję dość miękkie obrazy. Co to za szkiełko? 70-300/4,5-5,6?
Pozdrawiam
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
Nie uwierzysz, kitowalem 18-70 i kadrowalem. Osobiscie nie lubie pionowych kadrow, jakos nie lubie i ku*** nie wiem czemu...
A listki zamknely sie nie wiecej niz na 4.5. Bodaj kolo 4.0 bylo, ale reki nie dam.
Dziekuje za komentarz!
PS przymykac bardziej?
Nie wyostrzyłeś zdjęcia po zmniejszeniu - strzelam bo ostatnio popełniłem ten sam błąd i dało to podobny efekt do tego wyżej - miękko w całym kadrze. Nie podoba mi się cięcie po czole - takie niezdecydowane a przez to psujące mi odbiór twarzy. reszta za Witkiem ze szczególnym naciskiem na fajne światło.
He he he, po exifie myślałem, że robiłeś jakimś tele, bo nie pasowała mi wpisana przesłona - 4,5. A przymykać troszkę owszem, bo większość obiektywów przy pełnym otworze przysłony nie pracuje ostro. Druga sprawa, że kit 17-80 jest naprawdę niezły, szczególnie przy dłuższych ogniskowych.
NEX 5N i M42
dzieki puch, teraz jest lepiej - mowa o wyostrzeniu?
z cieciem po czole zgodze sie z toba, ale tak to jest jak milosc bierze gore nad fotografia
prosze o wyrozumialosc![]()
SiLepiej. A modelka przeurocza .
dzieki puchu, niebawem next;P
Witku, fenkja za podpowiedzi -dostosuje sie i jutro postrzelam na 5.6 albo wiecej!
Ja też jutro wybieram się na plenerek, ciekawe co z tego wyjdzie![]()
NEX 5N i M42
Zobaczcie jak sie cieszy Patrycja z Waszych komentarzy
EDIT: i prosze mi nie mowic ze nie jest piekna!!![]()
Skontaktuj się z nami