Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAM1 Zobacz posta
    Nie wiem, doprawdy, po co się tak unosicie....Poczekamy, zobaczymy.
    Nie unosimy się, tak sobie gadamy o życiu
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    oj, panowie to nie jest tak, że "sobie będziemy używać" a adobe niech sobie pisze. Może, jesli robicie zdjęcia dla rodzinnego albumu i nie ma ich w sieci, to nic się nie stanie. Ale jeśli ktoś robi to komercyjnie i sprzedaje, to musi mieć do fotek prawa majątkowe. Skoro się zaakceptowało licencję (instalując program) to zapisy licencji obowiązują. Nawet te bzdurne. Nie mogę sprzedać zdjęć, gdy prawo do nich ma kto inny. Mogę zamisat na zdjęciach zarobic, to zapłacić odszkodowanie. I to z jednej strony adobe, z drugiej strony klientowi.
    Jacku - masz bezwzględnie rację w tym toku rozumowania. Skłamałbym mowiąc, że wnikliwie się wczytałem w dokumenty przy zakupie pakietu Adobe. Równocześnie jakoś nie potrafię dopuścić do siebie myśli, że gdzieś tam maczkiem ktoś dopisał o prawach do obrabianych w programie plików. Bo w tym momencie już możemy zacząć dyskusję nie tylko o fotach ale i grafikach z Ai czy poskładanych dokumentach w ID czy też wreszcie stronach www. Jest jakaś granica szaleństwa, której przekraczanie trudno sobie wyobrazić.

Domyślnie

Widze , że informacja Kolegi PIETRUSSa wywolała burze. Dobrze , że ktos to czyta i opotrafi sie podzielic informacjami z innymi. Dla mnie Adobe - hm dal ciala, pare mieśięcy temu z wersja dla studentow a teraz z Expresem. Co z tego , że może i wkrotce naprawia ale niedosyt pozostaje.
    Takie tam starocie

Domyślnie Odp: Adobe Photoshop Express

Dostali "opierdziel" i zmienili warunki licencji
    http://www.dpreview.com/news/0804/08...doberights.asp
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów