Witam,
właśnie zakupiłem grip do mojej D80ki. Miałem duży dylemat przed zakupem, bo rozważałem 3 warianty, tj. Delta, Delta PRO i oryginał. "Obmacałem" wszystkie trzy. Zdecydowałem się na oryginał. Poniżej zamieszczam swoje oceny (może komuś się przydadzą). Delta i Delta PRO wg mnie poza ceną nie mają w sobie nic co skłaniało by do zakupu. W moim odczuciu zastosowane tworzywo nie wzbudza zaufania, widoczne linie podziału, ślady (ostre) po powierzchniach podziału formy wtryskowej, guma mająca za zadanie zapewnić pewny chwyt jest gumą chyba tylko z nazwy, otwieranie gripa wydało mi się zbyt delikatne i długiej żywotności mu nie wróżyłem, przyciski są naprawdę zbyt twarde jak dla mnie (daleko odbiegają od tych w puszce). Wersja PRO posiada mało przydatny wyświetlacz tzn. dane wyświetlane są wg mnie zbędne. Jeśli komuś potrzebne są funkcje ustawień oferowane przez przyciski w tym gripie to może to być zachęcające. Co do jakości wykonania - jest podobna do "zwykłej" Delty. Jeśli chodzi o oryginał, to jakość wykonania jak i tworzywa jest super. Jedno do czego mogę się przyczepić to przycisk spustowy, który nie oferuje tak wyraźnych dwu położeń jak w body. Poza tym grip bardzo dobrze przylega do aparatu i oferuje faktycznie pewny i dobry chwyt. Przy obecnych cenach warto wg mnie dołożyć 80 zł. i zamiast wersji PRO Delty kupić oryginał. Ale to tylko moja opinia. Ponieważ cenię sobie jakość materiałów estetykę było to głównym kryterium wyboru oryginału.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami