Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Czytnik kart CF

Domyślnie

powiem szczerze ze ja tez mam "no name" i jestem bardzo zadowolony, szybkosc oki, a i nie ma problemu jesli chodzi o komunikacje z innymi niz moj kompami, co sie czasami zdarza
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kordian d70 Zobacz posta
    powiem szczerze ze ja tez mam "no name" i jestem bardzo zadowolony, szybkosc oki, a i nie ma problemu jesli chodzi o komunikacje z innymi niz moj kompami, co sie czasami zdarza
    dużo wnoszący post coś masz, jakoś to działa i najważniejsze że jesteś zadowolony
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzPPP Zobacz posta
    pewnie muszę zainstalować sterowniki do USB2,0 ale do tego potrzebuję Service Packa 2, a niechcę go instalować bo obawiam się że komp mi się spierniczy
    Dokładnie jest tak jak napisałeś.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

@ KJO
    jak znajde chwilę czasu i zapełnie fotami kartę to zrobie tescik chyba ze mi sie na pamięć rzuci
    co do szybkosci czytnika sandiscIII z nowymi sandiscami wynik bedzie ten sam , wąskim gardłem jest czytnik z 17-18mb/s
    szybkosc karty nic tu nie wniesie "stare trójki" maja 20mb/s czyli sa dostosowane do tego czytnika nowe bedą zgrywaly taksamo tyle ze zapis/odczyt aparat->karta bedzie szybszy

Co do porównania szybkości USB 480Mbit/s daje mam około 60MB/s i FireWIRE 400Mbit/s około 50MB/s z tym że jest to PRĘDKOŚC MAKSYMALNA (a sa tez karty FireWire 800Mbit/s ale to juz insza inszość o tych nie mówimy)
    z tej to przyczyny czytnik FireWire jest szybszy (czytnik nie łącze)- nie znam tego produktu musiałbym poszukać danych technicznych, ale sądze ze bedzie dawał jakieś 40-45MB/s zgodnie z szybkością kart IV generacji, więc prawdopodobnie tylko na nim zobaczymy różnicę miedzy "starymi i nowymi kartami" extremeIII

@ GrzegorzPPP no nieststy musisz upgrejdować winde do SP2 i noew stary pod USB2.0 inaczej bedzie wolno
    Pozdrawiam GRUPA FOTOKUJAWY

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotojacek Zobacz posta
    nie znam tego produktu musiałbym poszukać danych technicznych, ale sądze ze bedzie dawał jakieś 40-45MB/s zgodnie z szybkością kart IV generacji, więc prawdopodobnie tylko na nim zobaczymy różnicę miedzy "starymi i nowymi kartami" extremeIII
    test już został przeprowadzony i wykazał dokładnie to o czym piszesz. Link do testu podałem wcześniej w tym wątku.
    カメラは、いくつかのレンズと、言葉には非常に貴重な ニコン

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotojacek Zobacz posta
    @ KJO
    jak znajde chwilę czasu i zapełnie fotami kartę to zrobie tescik chyba ze mi sie na pamięć rzuci
    co do szybkosci czytnika sandiscIII z nowymi sandiscami wynik bedzie ten sam , wąskim gardłem jest czytnik z 17-18mb/s
    szybkosc karty nic tu nie wniesie "stare trójki" maja 20mb/s czyli sa dostosowane do tego czytnika nowe bedą zgrywaly taksamo tyle ze zapis/odczyt aparat->karta bedzie szybszy

Co do porównania szybkości USB 480Mbit/s daje mam około 60MB/s i FireWIRE 400Mbit/s około 50MB/s z tym że jest to PRĘDKOŚC MAKSYMALNA (a sa tez karty FireWire 800Mbit/s ale to juz insza inszość o tych nie mówimy)
    z tej to przyczyny czytnik FireWire jest szybszy (czytnik nie łącze)- nie znam tego produktu musiałbym poszukać danych technicznych, ale sądze ze bedzie dawał jakieś 40-45MB/s zgodnie z szybkością kart IV generacji, więc prawdopodobnie tylko na nim zobaczymy różnicę miedzy "starymi i nowymi kartami" extremeIII

@ GrzegorzPPP no nieststy musisz upgrejdować winde do SP2 i noew stary pod USB2.0 inaczej bedzie wolno

no niestety takiej prędkości wg testów to on nie osiąga. No i "nowy" extreeme III nie jest UDMA tak jak IV więc może być analogiczna sytuacja jak w tamtym teście, będzie na FW wolniejszy niż na USB. (piszę o czytnikach sandiska extreeme oczywiscie)
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów